torsdag 13 juni 2013

Underbara italienska rivieran!

Ciao, som italienarna säger! 
Befinner mig på den italienska rivieran mellan Genua och Nice, i staden Alassio. En liten pittoresk stad med ca 11 300 invånare. Staden besökt mestadel av italienare och framförallt turister från norra Europa och så några svenskar som oss som letat sig hit :-) Jag fullkomligt älskar Italien. Underbart fint land, med mycket sevärdheter, språket gör en helt förälskad, å så denna enormt goda mat och dryck. Jösses vad jag gillar detta :-) Från flygplatsen i Milano tar det ca 2 timmar och 30 minuter, sedan befinner man sig på den italienska rivieran. Lovely! 
Imorgon bär det vidare mot Garda och staden Riva, som vi ska spendera några dagar vid innan det bär av hemåt igen. Grabbarna ska besöka skomässan, medan jag och svägerskan antagligen kommer bättra på den redan solbrända kropp vi lyckats få här i Alessio. Är man hång på solen, så är man ;-)  

Ha det fint där hemma, så hör vi snart igen!


Kram




 Utsikt från vårt hotell. 
 Pasta kan man ju inte låta bli här!
 Tonfisk med sallad! 
Vad skulle vil välja till dessert? Det fick bli lite av varje... 

Tiramisu
 Creme Brulee

Caprese och Prosciutto melone, är ett par klassiska italienska rätter som inte går av för hackor! 

2 kommentarer:

  1. Men schluuuta så härligt det ser ut! vad skönt att ni kom i väg på en resa i alla fall, men utan barn låter det som. Vilket inte gör resan sämre, tvärtom. Man behöver egentid då och då.

    Kram kram och NJUT!!! Hemma är det storm, men nu är iaf solen framme.

    SvaraRadera
  2. Åh, himlars vad underbart det låter! Hade tänkt åka till Italien i sommar, men får se hur det blir med den saken ;)

    SvaraRadera