lördag 23 november 2013

Hummersallad de lux!

 

Hej på er!
Den här veckan har gått i rasande fart som ni märkt. Jag har ju verkligen inte hunnit titta in här. Men det kommer bli skärpning, JAG LOVAR! Men eftersom det är lördag, tycker jag det passar att slå på stora trumman och ge er tips på en rätt som ger lite extra lyx. Vad sägs om Hummersallad med brynt smörvinägrett? Fräsch, god och otroligt enkel. Njut!

Nån mer än jag som längtar till nästa helg, då det är dags att tända första ljuset i adventsljusstaken? Jag har redan börjat förbereda adventspyntet med att fixa med granris(läs enris) vid ytterdörren och ljusslingan är redan i. Dock inte tänd ännu ;-) får väl spara mig till i början på veckan iallafall. Imorgon tror jag faktiskt att ljusstakarna åker fram i fönstren. Faller andan på kanske det till och med blir lite lussebak. Finns väl inget bättre med doften av nybakta lussekatter som sprider sig i hemmet :-)
Imorgon vankas det nya tips inför den kommande veckan. Vi hör då!

Kram å ha en fortsatt härlig helg!Hummersallad med brynt smörvinägrett!
Förrätt

1 kokt hummer
1 apelsin
1 stor avokado
50 gr blandad sallad
10 suger snaps, delade på längden
flingsalt och nymald svartpeppar

Brynt smörvinägrett:
100 gr smör
1 msk rödvinsvinäger

Gör så här:
Börja med vinägretten. Bryn smöret. Vispa i vinägern. Dela hummern längs med, och ta bort allt kött ut klorna och stjärten. Ta bort den svarta strängen som löper längss stjärtköttet. Skär köttet i bitar. Filéa apelsinen i fina klyftor. Dela och skär även avokadon i klyftor sa,t suger snapsen, även dem på längden. Fördela salladen på ett stort fat eller alt. förrättstallrik. Lägg på de övriga ingredienserna. Toppa med hummern. Salta och peppra lätt och ringla lite smörvinägrett över. Smörvinägretten ger en härligt lite nötig smak och passar väldigt bra mot det syrliga apelsinen och krispiga suger snaps och hummern. Servera med en god brödskiva till.
3 kommentarer: