Hej på er!
Hoppas ni har det fint där ute i vintersverige? Imorse vaknade jag till
minus 7 grader på termometern. Brrr... vad kallt det har blivit! Det
svänger verkligen fort :-)Då är det härligt att få värma sig med en
god gryta. Denna grytan är verkligen enkel att göra och går i
rasande fart... Nån mer än jag som gillar när maträtterna går
fort att laga?
Det har varit mycket födelsedagsfirande på olika håll de sista
dagarna, så nu är jag baske mig så trött att det ska bli så skönt
att krypa ner i sängen... Så imorgon hoppas jag vara utvilad
och självklart blir det onsdagspasta på menyn. Det vill vi ju inte
missa, eller hur?
♥ Kram på er!
Mango och kycklinggryta
1 kg kycklingfilé
Grillkrydda
1 röd paprika
4 dl grädde
1 dl mango chutney
1 burk creme fraiche
2 tsk curry
1 tsk Sambal oelek
2 st vitlöksklyftor
salt
Gör så här:
Dela kycklingfilén i bitar. Krydda bitarna med grillkrydda och curry. Stek dem i stekpanna till de är genomstekta. Tillsätt grädde, creme fraiche, mango chutney och vitlök. Smaka av med salt och sambal oelek. Tills sist paprikan, som är skuren i mindre bitar.
Låter gott men hur mycket crème fraiche är det i en burk? 2,5dl?
SvaraRaderaDet är 2 dl creme fraiche i en burk. Lycka till! Kram Gourmetmorsan
SvaraRaderaTackar så mycket! Jag bor i kanada så det blir lite svårt att veta annars :)
SvaraRadera