fredag 27 december 2013
Köttfärsfylld hel paprika!
Hej svejs!
Här hemma har vi tagit på oss verktygsbältet och fixat och trixat med lite nya inredningsdetaljer, som verkligen har blivit galet bra, om vi får säga det själva ;-) (Lovar visa dem senare) Vi har till och med fått in ett flyt med träningen. Löpning, styrketräning och idag får det nog bli till att snöra på sig dojjorna igen. Min rygg börjar göra sig påmind igen, och det gör den då jag slarvat. Så det är bara att ta sig i kragen!
Vi har även testat Köttfärsfyllda paprikor, som vi länge haft på vår mat-lista, men inte gjort. Nu så här i efterhand kan man undra varför? Det var betydligt bättre än vad vi nånsin vågat hoppas. Galet gott! Så testa dessa så fort tid ges är mitt tips!
♥ Njut av fredagen!
Köttfärsfylld paprika
4 personer
4 paprikor, ta den färg som du tycker bäst om.
2 msk olivolja och flingsalt
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
400 gr bladnfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 krm kanel
4 krm malen spiskummin
2-3 msk tacokrydda
2-3 msk maizena
4 dl krossade hackade tomater
3 msk vittvinsvinäger
3 tsk kinesisk soja
Några stänk tabasco
Salt, svartpeppar
Lite honung för sötning
1 boll mozzarella i skivor
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader-
Skölj paprikorna och skär av skaftet ca 2 cm ner. Skär loss kärnorna ur paprikan. Ställ paprikan på ugnfast form. Gnid in dem med olivolja och flingsalt, svartpeppar.
Ställ i ugnen till de är mjuka ca 15-20 minuter.
Gör under tiden köttfärsfyllningen. Hacka löken och vitlöken. Fräs dem tillsammans med blandfärsen, kryddor.
Pudra över maizenan och rör runt.
Tillsätt tomaterna, soja och vinäger.
Smaka av med några stänk tabasco, salt, svartpeppar och honung.
Fyll paprikorna med köttfärsblandningen och toppa med mozzarellan. In i ugnen gärna på grill.
Servera de fyllda paprikorna med sallad.
Vi gjorde Broccolisallad, som är en av våra favoriter!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej! Vill bara tala om för dig vilken enorm inspiratör du är! Får alltid en sådan motivationskick till att prova nya smaker när jag kikar in här. Ser riktigt fram emot ett nytt år med nya inlägg och att själv prova det allra mest tilltalande :) Gå gärna in på min blogg och läs motiveringen till varför du är en av mina favoritbloggar!
SvaraRadera