tisdag 11 mars 2014

Fruktsallad med härlig kolakräm!






































Jösses vilka dagar vi har haft! Hela familjen har fallit som käglor en efter en i magsjuka och det är verkligen ingen höjdare när alla får det nästintill samtidigt. Ursch! Man har ju nog med sig själv om man säger så. Men det är skönt med familj och vänner som levererar coca-cola, blåbärssoppa och tvättmedel som sinat när tvättmaskinen går på högvarv. Kram och TACK till er ♥ 

Efter en hyfsat lugn natt vaknade jag till härligt fågelkvitter och när jag skulle hämta in tidningen (förresten den tunnaste tidningen på länge) var det riktigt härlig vårluft som jag kunde andas in. Även fast det var minus 2,5 grad var det ändå VÅR. 

Så håll tummarna att alla känner sig hyfsade idag och vi kan börja SANERINGEN här hemma! Ut med massa äckliga baciller in med härligt nytt syre :-)

Man är ju inte sådär värst sugen på nån mat, men nåt som jag faktiskt kan tänka mig är den här goda fruktsalladen med härlig kolakräm. Smarrigt, gott och galet enkel.

♥ Härlig tisdag!



Fruktsallad med kolakräm

Frukt vad man är sugen på tex.
Äpple
Apelsin
Kiwi
Jordgubbar
Blåbär
Banan

Kolakräm
2 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
Rivet skal av en lime.
Gör så här:
Vispa grädden.
Blanda kondenserad mjölk med grädde.
Riv lime och blanda i. Smaka er fram till hur mycket ni önskar.
Servera till fruktsalladen.



5 kommentarer:

  1. Fy farao för magsjuka - och speciellt när man har det samtidigt... Det drabbade oss förra julen - hela gänget inom två dygn... Fyyyyy!!!

    Hoppas att ni mår bättre nu, och desserten såg ju lovely ut!!

    Kram Nina

    SvaraRadera
  2. Intressant variant med kolsås till fruktsallad. Måste prova!! Tack!!!

    SvaraRadera
  3. Hoppas ni mår bättre nu! Jag håller med, när man mår sådär är man inte intresserad av så mycket annat än fruktsallad. Men kolakräm till låter ju super! Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Hej, kokar du burken som vanligt eller häller du bara i den kondenserade mjölken i grädden utan att koka burken först?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara att hälla i den kondenserade mjölken tillsammans med vispad grädde. Du behöver alltså inte koka burken innan. Lycka till! Gourmetmorsan

      Radera