tisdag 25 mars 2014

Kycklingrullader med dijonsenap och äpple!









































Vilken tur att jag tog min löparrunda tidigare idag, så jag slipper ge mig ut i det här vädret. Här blåser helt galet just nu och det regnar på tvären. Riktigt typiska västkustväder! Men inne är det varmt och skönt, och man kan lätt krypa ner under filten och mysa. Det är ju bara så härligt att höra smattret mot rutan. 
Annat var det när jag för några dagar sedan var i Sälen och då snöade det. Men vi hade några fantastiska dagar också med stålande solsken. Så ni kan tro att jag njöt. Fick till och med ihop två riktigt fina längdturer och några utförsåk. Så nu kanske man ska ge sig på det  där med Vasaloppet, fast kortvasan får bli första etappen i så fall :-)

Ikväll blev jag inspirerad av Guldfågelns TV-reklam om Kycklingrullader med dijonsenap och äpple. Fast i lite annan tappning, och det blev såååå gott!  Ett hett tips denna tisdag!


Kram kram





Kycklingrullader med dijonsenap och äpple!
4 portioner

1 förp. Guldfågelns tunnskivade kycklingfilé
1 purjolök
3 äpplen
Dijonsenap
2 msk äppelcidervinäger
1 hönsbuljongtärning
5 dl grädde
Lite färsk rosmarin
1/2 granatäpple
Smör
salt och peppar
Tandpetare

Tillbehör: 
Rostade rotfrukter såsom palsternackor, morötter, röd lök.
Rapsolja, salt och peppar

Gör så här:
Gör stavar av rotfrukterna och sätt in i ugnen på 225°C. Ringla över rapsolja, strö över salt och svartpeppar. Rosta i ca 25 min tills de fått fin färg och är mjuka.

Lägg kycklingskivorna på en stor skärbräda. Salt och peppra. Stryck ca 1 tsk dijonsenap på varje skiva. Riv 1-2 äpplen  grovt och fördela på skivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.  Dela de resterande äpplet i klyftor. Skär purjolöken i stavar på längden. Bryn kycklingrullarna i smör i en stekapanna, gärna med lite högre kant. Bryns så de får fin färg runt om. Lägg i äpple och purjolök i stekpannan, och låt bryna med i några minuter. Tillsätt vinägern, grädden, biljongtärning. Låt puttra 5-7 minuter. Hacka rosmarinen fint och tillsätt till grytan.  Smaka av med senap, salt och peppar. Strö över granatäpple strax innan servering. Servera med de ugnsrostade rotfrukterna.




3 kommentarer:

  1. Saknat dina inlägg:) Detta ska testas, kyckling är ju så varierbart, tack för en rolig o fin blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej, för ett tag sedan lade du upp en bild på instagram på pankopanerad torskrygg som såg så otroligt gott ut. Recept kommer inom kort på bloggen stod det, men jag väntar fortfarande
    :-) . För övrigt vill jag tacka dig för en otroligt inspirerande blogg! Kram från Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin!
      Det är klart du ska få receptet på den smarriga pankopnaerade torsken. Ibland räcker tiden inte till för att hinna med allt jag vill ;-) Men håll utkik i helgen, så kommer receptet. Kram

      Radera