söndag 15 juni 2014

Flankstek i baguett med örtig coleslaw och picklad röd lök







































Tjingeling på er!

Jag har konstaterat att jag ligger inte i fas. Solen och värmen och naturen ligger före mig ;-) Jag måste bara ge mig ut och plocka fläder, så jag kan sätta en rejäl sats med flädersaft innan det är försent. Det är ju så galet gott och helt underbar att ta fram när hösten och vintern kommer. För visst påminns man om sommaren när man plockar fram den där saften bland annat. 

Idag blev det nåt riktigt gott till middag. Kanske ännu bättre på grillen, om vi nu hade orkat dra igång den. Men eftersom orken inte riktigt in fann sig blev det stekpannan som fick bekänna färg. Köpte färdigmarinerad flankstek från Scan med svartpeppar. Funkade fin fint! Eftersom det blev över lite god surdegsbaguett från morgonen, fick den tillsammans med örtig coleslaw och picklad rödlök och köttet  bli kvällens middag. En fin kombo  som är lätt att ta med sig ut på picknick också. Ta bara med er gott om servetter, för det kan vara lite söligt att äta, men det kompenseras för det är så gott.

Nej, nu är det snart dags att bege sig till bädden. Lillprinsen här hemma har feber igen, så det blir till att ladda för ännu en natt med ett stekhett element bredvid sig.
Stackarn! 


Ta hand om er!






Flankstek i baguett med örtig coleslaw och picklad röd lök
4 personer

400-500 gr flankstek
4 baguetter
Blandad sallad
Stek eller grilla flanksteken till innertemperaturen visar 58°C. Låt vila några minuter innan den skärs upp i tunna skivor.

Örtig coleslaw
300 gr vitkål
1 fänkål
1 stor morot
1,5 dl majonäs
1 msk dijonsenap
salt och peppar
2 dl blandade örter, basilika, persilja, koriander, mynta.

Gör så här:
Strimla vitkål, fänkål. Skala och grovriv moroten. Blanda majonäs, senap och salt och peppar. Tillsätt vitkålen, fänkål och morot samt de färska kryddorna. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.


Dela baguetten på mitten, och fyll med sallad, sedan coleslaw och kött. Toppa med picklad röd lök.





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar