Den här gratängen kommer absolut lagas många gånger här hemma. En ny favorit skulle man kunna säga Så jag måste verkligen låta den kvala in bland onsdagpastan, för det är den helt klart värd! Otroligt enkel att göra och god och mustig smak! Perfekt till sallad och ett eller kanske två glas rött... Så nu har ni en smarrig pasta att hugga in på i kväll!
Pasta, det med basta!
Pastagratäng på köttfärs
1 form
400 gr okokt pasta
6-8 dl färdig köttfärssås
1 ask cocktailtomater, halverade
3 st vårlök i bitar
1 pkt mozzarella
Ostsås:
4 dl vispgrädde
100 gr mjukost, baconsmak
2 dl riven ost
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Börja med ostsåsen, häll upp grädde i en kastrull. Häll över mjukosten och den rivna osten. Låt de sjuda ett par minuter, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan.
Häll passtan i botten på en ugnsfast form. Häll den varma köttfärsåsen över. Lägg över halverade cocktailtomater och vårlöken. Häll över ostsåsen, och toppa det sista med mozzarellan.
Gratiner i ugnen i ca 20 min, eller tills den fått fin färg. Servera med en härlig sallad!
Jag ska minsann också äta onsdagspasta ikväll! Och dricka rödvin till! Gott! Sedan imorgon bär det av åt ditt håll, eller i alla fall i närheten, till Göteborg. Kram!
SvaraRaderaÅh gu så krämigt och gott det ser ut. Onsdagspasta får det nog bli i vårt kök idag också :)
SvaraRaderaÄlskar sån allt-i-ett mat. Smidigt att bara ställa fram en form på bordet:-)
SvaraRaderaDen var super duper god! Tack för receptet!! :)
SvaraRaderaHar rester av köttfärssås i frysen, den här blir perfekt middagsmat nästa vecka. Tack för tipset:)
SvaraRaderaså det är alltså köttfärs sås man gör detta på ? inte köttfärs bara ?
SvaraRadera