söndag 9 oktober 2011

Mätt och belåten!








































Nu börjar denna veckan lida mot sitt slut och en ny vecka är på intågande. Här regnar och blåser det som bara sjutton, och man kurrar lätt upp i soffan åh myser mest! Idag har vi firat av mamma och pappa som hade 40-årig bröllopsdag. Det är inte illa, eller hur? Kom att tänka på att slår vi till inom det snaraste kanske vi också kommer hinna fira 40-årig bröllopsdag innan vi trillar av pinnen ;) ... annars får vi nöja oss med att räkna åren tillsammans... 16 år hittills, det är ju inte fy skam det heller... trots att vi inte fått till något giftemål! ;)
Igår var vi ju bortbjudan till vännerna på Slingegatan och de bjöd på en tre-rätters som var så gott! Åt så vi nästan storknade, ...tur vi har lite nedförsbacke hem, så det bara var att rulla ;)


Det blev kyckling på menyn, med bruschetta som förrätt och kycklingrätt till varmrätt. Det är en rätt som är så enkel och god, och går perfekt att förbereda. Min svärmor bjöd på den för många herrans år sedan när hon hade 50 års fest... och receptet håller än, tro mig ;) 


Svärmors Kyckling
4 personer
1 kg kycklingfilé
Marinad:
1 dl kinesisk soja
1,5 msk vittvinsvinäger
1 klyfta vitlök
1 knippe persilja


5 dl grädde
2 dl creme fraiche
Späd med ev. mjölk


Gör så här:
Blanda marinaden (soja, vinägern, vitlk och persilja) och blanda den med kycklingen. Är filéerna stora, dela dem på längden.

Låt marinaden få ligga i minst ett dygn.
Lägg sedan i en eldfast form. Slå över grädden och creme fraichen.
In i ugnen på 200°C i ca 30 minuter.
Servera med pressad potatis och en god sallad.


Bruschetta till förrätt... Finns det nått bättre...?










































Till dessert blev det Leilas cheesecake med blandade bär...yammie! 










































Åsa tänker minsann på allt, även de som inte dricker alkohol. Så på rekommendationer från Bengt Fritjofsson hade hon införskaffat en nyhet på Systembolaget, bland alkoholfria viner. Oftast är de röda alkoholfria vinerna rena rama saften, men detta får faktiskt ett bättre betyg.
Mer fylligt och ett steg närmare vanligt rött vin! Finns på systemet för 51 kr flaskan.
Natureo Free Syrah 

1 kommentar:

  1. Såg också rekommendationen på detta vin. Värt att testa. Annars håller jag mig till alkoholfri öl som jag tycker är helt ok!

    SvaraRadera