fredag 3 februari 2012

Härlig fikafredag med kladdkaka!







































Vad hittar man på när man ska få hem värsta fikadrottningen på besök? Jo helt enkelt en kaka som jag aldrig testat innan, men som absolut kvalar in utan bekymmer som en smarrig favorit ;) En kladdkaka med mjölkchoklad och daim! Kan ju knappast bli fel, eller hur? Den satt som en smeck denna fredagsförmiddag när Ulle, Walentin och Loona kom på besök! Det är verkligen roligt att vi fått barn som är födda i samma veva och är lika gamla, och dessutom ha varandra inom några kilometers avstånd... De gillar vi! 
Nåt som jag också gillar är ju Melodifestivalen, där startskottet går imorgon. Det vankas en härlig Melodifestivals meny...men mer om det imorgon! Kul att så många vill vara med och tävla om pannkaksjärn... För dig som ännu inte har tävlat kan gör det här! Nu får ni ha en fortsatt härlig fredagskväll allihopa!


Kladdkaka med mjölkchoklad och daim
150 gr smör, smält
200 gr mjölkchoklad
3 ägg
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
Topping:
100 gr blockchoklad
1 dl daimkulor
Tillbehör:
Vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i kastrull. Tillsätt 100 gr mjölkchoklad som får smälta med. Hacka resten av chokladen grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen, den hackade chokladen och vetemjöl. Häll smeten i en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 175°C i ca 25 min. Låt kakan kallna. Smält blockchokladen. Bred på chokladen och strö på daimkulor. Servera med vispad grädde.
Yammie! 


 Ulle, Walentin och Loona







6 kommentarer:

  1. Äntligen Melodifestivalen!

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Jösses så gott!
    Ser också fram emot festivalcirkusen!

    SvaraRadera
  3. Kladdkaka i sig är så gott, men roligt att ibland variera med olika toppingar!

    SvaraRadera
  4. Den där kladdkakan ser riktigt god ut!

    Jag gillar verkligen din blogg, men kommenterar inte så ofta pga sjukdom. Jag orkar bara 30 min vid dator innan paus och det är mycket som ska hinnas med! :)
    Men kom ihåg att du har trogna fans som skulle sakna dig om du drabbas av bloggtorka... :)

    SvaraRadera
  5. Hej Linda!
    Tack för ditt inlägg. Såååå glad jag blir, att jag har så trogna läsare! Då får jag försöka hålla "torkan" borta :-) Men ibland är det lite svårt att få till både jobb, blogg och att vara mamma och sambo. Men är jag bort ett tag, vet ni vad det beror på! Men jag kommer snart tillbaka, var så säker :-) Kram å ha en härlig helg! Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  6. åh de ser ju helt underbart gott,a du har rätt kladdkaka är grymt gott och passar när som

    SvaraRadera