lördag 11 augusti 2012

Vintips och ostpaj till kräftorna!

Tjing tjing! Det är minsann lite hektiskt må jag säga! Jag far både hit och dit, och idag vankas det lite jobb så här på eftermiddagen. Men vad gör det när man får njuta av härligt väder  Tyvärr har ju blogginläggen varit lite färre, men imorgon lovar jag återkomma med massa tips och härligt smultronställe 
Det är ju hög tid för kräftskivor, så tänkte bara titta in och tips om ett gott vin till det härliga små skaldjuren...
Ruppertberger, ett Reislingvin som med sin sötma passar perfekt till de salta kräftorna. 
67 svenska riksdaler på Systembolaget. Ha en härlig lördag! Så återkommer jag imorgon.

För er som ska ha kräftskiva är denna ostpajen bara ett måste... Ingen kräftskiva utan ostpaj! 

♥ Kram å njut av lördagen
Bästa ostpajen

3 dl vetemjöl
150 gr smör
3 msk vatten
150 gr fetaost
150 gr västerbottenost
100 gr parmesanost
3 ägg
3 dl grädde
salt och peppar

Gör så här:

  1. Tärna kallt smör och blanda det hastigt med mjöl och vatten samt tillsätt ett krm salt och forma ihop till deg i en bunke. Knåda inte pajdegen mer än att det blir en deg. Slå in pajdegen i lite plast och låt vila i kylen i ca 20 minuter. Inslagen i plast håller den sig pajdegen i kylen i flera dagar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut pajdegen i smörad pajform eller kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med pajdegen.
  3. Gör små hål i botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått ljus brun färg (cirka 5 minuter).
  4. Kläck ett ägg i en skål och vispa samman. Pensla den varma pajdegen med lite vispat ägg så håller sig skalet tätt frasigt.
  5. Smula eller hacka sönder fetaost och riv de andra ostarna grovt. Blanda osten med grädde och ägg i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll ost och äggblandningen i pajformen.
  6. Grädda ostpajen tills all äggstanning stelnat. Du kan testa om pajen är stel genom att skaka på den. Grädda i cirka 40 minuter. Grädda något längre i hög pajform. Pajen sätter sig - stelnar lite mer sedan när den kallnar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar