onsdag 24 oktober 2012

Onsdagspastan är levererad!

Hej hopp i galosch! Idag har det varit ledig dag för mig och barnen, och då har vi passat på att storstäda köket...varenda litet skåp har fått sig en omgång, och matvaror också för den delen. Varor med "bäst-före-datum" som passerat för länge sedan fick se sig besegrade... äntligen! Man tar ju aldrig tag i det där...men just idag blev det faktiskt så, ett steg i rätt riktning känns det som ;) 
Kvällen bjöd som tradition på onsdagspasta med lite rött i glaset...fasen vad det är ett trevlig inslag i vardagen. Ikväll blev det kyckling med färska örter, dijon och citron toppat med parmesan. Adderas lätt till favoriter  ;) Kanske blir det er favorit också?


♥ Kram på er och ha en härlig kväll!


Krämig Kyckling med färska örter och citron
4 personer
4-5 kycklingfiléer, strimlade
salt och peppar
Gör så här: Strimla och stek kycklingen i stekpanna med salt och peppar. När den är klar, blandas den med pastan och såsen.

Sås:
6 dl creme fraiche
0,5 dl dijonsenap
1-1,5 dl finhackad dragon
1-1,5 dl finhackad oregano
Finrivet skal från 1 citron
1 msk flytande honung
Salt och peppar

Penne pasta

Gör så här:
Lägg i alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka samma några minuter. Smaka av med salt och peppar. 
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med kycklingen och såsen. Lägg upp på tallrik och topp med färsk riven parmesan. Smaskens, jag lovar!


4 kommentarer:

  1. Mmm gott:)
    Ha det toppen!
    Kram från victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. detta skall jag helt klart testa, tack för att du delar med dig av alla recept.. ha en fin helg !!

    //

    elisabeth

    SvaraRadera
  3. Hej, tänkte bara att jag måste tacka dig för alla fina o goda matrecept som du delar med dig. Jag har läst din blogg nästan från början och tycker den är bland dom bästa som finns.Jag är dålig på att kommentera ofta, men du ska veta att det är förväntansfullt för oss läsare dagligen att ta del i dina recept.Tack Madelene./en medelålders undersköterska fr Skövde

    SvaraRadera
  4. Din onsdagspasta blev vår och två vänners lördagsmiddag. Mycket gott och enkelt! Tack för idé & inspiration! Ha en skö söndag!
    <3 Marlen

    SvaraRadera