söndag 25 november 2012

4 veckor kvar... Idag Pepparkaksgrissini med ädelsotröra!

Härlig söndag på er!
Idag vankas det julklappsinköp för oss och så här bra koll har vi nog aldrig haft;) Vi har till och med  ett hum om vad som ska ligga i paketen i år till våra nära och kära... Hepp! Men eftersom det nu är exakt 4 veckor kvar till julafton, fortsätter jag på jultema. I det senaste numret av Buffé blev jag inspirerad av en otroligt snabb och festlig apitretare. En klassiker i ny tappning! Pepparkaksgrissini med apelsin  och ädelostdipp. Åhhh!  Fantastiskt gott med inslaget av apelsin i pepparkakan.

Barr och belysning är ju också en av sakerna som hör julen till. Igår tog jag mig an de där ljusnäten som skulle vecklas ut och läggas lite fint över riset som jag satt i våra krukor. Min fasa var att jag skulle behöva dra alla svordoms-haranger man kunde tänkas komma på, då det inte alltid brukar vara det mest smidiga att trassla ut. Men en tacksam tanke for genom mitt huvud till den som förra året gjorde årets adventspyntande extra smidigt, med att lägga ihop allt fint.  Nu saknas det bara en förlängningssladd så det står på dagens inköpslistan också!

Ha en härlig söndag!


♥ Kram


Pepparkaksgrissini med apelsin  och ädelostdipp
30 st
500 gr färdig pepparkaksdeg
Finrivet skal av en apelsin
Ädelostdipp
140 gr ädelsost
2 dl creme fraiche
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Riv apelsinskalet och knåda in i pepparkaksdegen. Dela degen i 30 bitar och rulla till smala längder. Lägg på en bakplåtsklädd plåt och grädda i omgångar i 5-8 minuter.
Ädelostdipp:
Gaffelmosa ädelosten och blanda med creme fraiche. Lägg i en skål och servera med pepparkaksgrissinin.

6 kommentarer:

  1. Mmmm lovely! Det där att pimpa den färsiga degen låter som något för mig!

    SvaraRadera
  2. Tack för ett bra tips! Det ska jag verkligen prova - verkar ju dessutom superenkelt att göra.
    Ha en fortsatt mysig söndag (trots regnet).

    SvaraRadera
  3. Det låter så gott. Måste jag prova. Ha en bra kväll // anette

    SvaraRadera
  4. Vilket smart och gott tilltugg till glöggmyset :)

    SvaraRadera
  5. Så smidiga de verkar, kul också att kunna servera annat än den vanliga pepparkakan som tilltugg, känns verkligen mer som ett drinktilltugg i denna varianten.

    SvaraRadera