fredag 9 november 2012

Falukorv tournedos var det här!

Att man kan få en korvstubbe till att låta så lyxigt? Men det förgyller maträtten helt klart! Även fast det helt enkelt är en ren å skär klassisk rätt. En dag som denna bör det gå fort vid spisen, när man har sjuka barn runt benen som helst av allt bara vill sitta i ens famn. Stackare  
Så fredagslunchen blev just Falukorv tournedos med mos, härlig senapskräm och  tomatsallad med dragon. Ikväll blir det nog nånting helt annat... det får vi se då! 

Härlig fredag på er!


Falukorv tournedos
4 personer

1 styck falukorv
2-3 tomater
Skiva ost
Senap och ketchup

Senapskräm:
4-5 msk grovkorning sötstark senap (Johnny´s)
1 dl creme fraiche

Tomatsallad:
4 st tomater
1 knippe färsk dragon
0,5-1 rödlök, tunnt skivad

Gör så här:
Skär falukorven i stubbar
Klicka senap och ketchup uppepå.
Lägg sedan på en skiva tomat, och toppa med ost.
In i ugnen på 225° grader i 20-25 minuter. 
Senapskrämen:
Rör ihop creme fraiche och senapen. Smaka av med mer senap om så önskas.
Tomatsallad:
Skär tomaterna i grova bitar. Blanda med tunt skivad rödlök och hackad färsk dragon.

Servera till vanligt potatismos! 

4 kommentarer:

  1. Alltså, det är egentligen helt sjukt, men matmässigt är falukorv en av de saker som jag saknar mest med Sverige... Och renkött och lingon och kräftor, i och för sig. Men ändå. Falukorv, liksom. Det trodde jag faktiskt aldrig.

    SvaraRadera
  2. Här har ni en artikelserie som ger er tips och råd om hur ni kan få fler läsare till er sida !

    http://mansano.se/oka-antalet-lasare/oka-antalet-lasare-till-din-sida-den-kompletta-guiden-1/

    Mansano.se

    SvaraRadera
  3. Älskar hur du tar denna simpla men ack såhärliga råvara och gör den till något näst intill lyxigt.
    Helt rätt i min mening, mer vardagslyx till oss alla.

    /Henrik

    SvaraRadera