Happy friday!
Så har vi kommit fram till fredag och veckans mys-pys-dag! Upplever att det har blivit en liten helig dag för många. Då vankas det tacos i många hem och kanske lite godis eller snacks också. Estrella har kommit ut med en nyhet i snackshyllan, nämligen POPPED CHIPS - som kombinerar det ugnsbakade chipsets låga fetthalt med det friterades goda smak. Det ger ett chips med 40% lägre fetthalt och endast 1,5 procent mättat fett. Chipset lanseras i smakerna Salt samt Sourcream och Onion och finns ute i butik nu!
Estrella lanserar även två nya smaker när det gäller ostbågar - Cheddar- och Prästost. Det som jag slår ett slag för är att det endast innehåller naturliga ingredienser. Eftersom de använder smakrik ost behövs det inte tillsättas några smakförstärkare eller jästextrakt. Hejja Estrella!
Visste ni att...
- Vi svenskar äter 18 kilo ost per år, vilket ger oss en tionde plats i Europa.
- Svenskarnas ostkonsumtion ökar med cirka trettio skivor ost per år.
- Vi äter helst Prästost, Hushållsost eller Herrgårdsost.
Källa: Arla Food Service
Så eftersom det är fredag och allt, tänkte jag att det är verkligen dags för TÄVLING!
Så idag tänkte jag tävla ut 18 påsar med ostbågar ( 3 vinnare som får 6 påsar var) och 15 påsar med Popped Chips (3 vinnare som 5 påsar var).
Det ni ska göra är att svara på följande frågor i en kommentar:
1. Varför heter chipsen Popped Chips?
2. Hur kan Estrellas ostbågar smaka gott utan användning av smakämnen eller smakförstärkare?
Du anger dina svar i en kommentar senast tisdag 26 februari 2013.
Vinnarna presenteras onsdag 27 februari!
TÄVLA PÅ INSTAGRAM
Ni kan också vara med och tävla om en kartong av ostbågar och Popped chips på Instagram.
Tävla gör man genom att använda sin fantasi och posta bilder på Instagram och hashtagga med #estrellapoppedchips eller #ostbågar
Tävlingen pågår t.o.m. 28 februari och Estrella kommer sedan välja ut en bild de gillar bäst under varje hashtagg.
♥ Lycka till å härlig fredag på er!
Smarriga ostbågar med smak av prästost.
1. Varför heter chipsen Popped Chips?
SvaraRaderaDe är först ugnsbakade, sedan poppas de i olja för att bli lätta och fluffiga.
2. Hur kan Estrellas ostbågar smaka gott utan användning av smakämnen eller smakförstärkare?
Man använder bara riktiga ostar av hög kvalitet, då behövs inte smakförstärkning.
Jag vill helst ha ostbågarna, då kan jag ta med dem till min mor som älskar ostbågar. :)
Hej,
SvaraRaderaJag skulle gärna vilja förgylla min annalkande 30-årsfest på dessa läckerheter. Så svaret på frågorna är:
1. Chipsen heter Popped Chips eftersom de först bakas i ugn och sen poppas de fram genom att läggas ner i het olja. Detta gör att fetthalten blir mycket lägre och smaken kommer fram mer, perfekt!
2. Estrella använder riktig, smakrik ost. Och när man använder bra grundråvaror behövs inga dumma tillsatser.
Tack för en inspirerande blogg
Mvh
Hanna
Antar att jag hann först till tävlingen då! :p
SvaraRaderaChipsen heter popped chips och har blivit mycket populära även i sverige, jag har dock aldrig fått chansen att smaka på dem :p
De friteras inte likt många andra chips utan vid tillverkningen har man malt torkad potatis som bakas i ugn för att sedan hettas upp i olja tills det "poppar" fram ett chips. därav namnet "Popped chips"
På innehållsförteckningen går att läsa att de innehåller ca 50% mindre fett är andra chips just på grund av detta tillvägagångssätt.
Kommer bli mycket spännande att smaka om man vinner någon påse!
Jag är som de flesta vet ett stort fan av Estrellas ostbågar och blir positivt överraskad när jag läser att deras ostbågar inte innehåller jästextrakt eller någon form av smakförstärkare. men så står det på hemsidan att det är för att de använder så smakrik ost, nämligen vår älskade prästost!
en av sveriges mest älskade ostar måste ju funka med estrellas ostbågar!
Jag har jätteförtjust i ostbågar så jag kommer kila ner och köpa både de med prästost och med cheddar så fort de kommer till min stad!!
jag skrev min hotmail fel, haha! här är den rätta iallafall!
SvaraRaderaChipsen bakas i ugn och poppas sedan i olja
SvaraRaderaDe använder bara äkta ost
Oj så skoj med tävling! Här har vi avnjutit tacos denna fredagkväll, för mig blev det dock utan bröd. (håller igen på kolhydraterna.) Men skulle jag vinna snacks så skulle det vara den perfekta belöningen för att kunna unna sig lite "onyttigt" när målvikten väl är uppnådd :)
SvaraRaderaHär kommer svaren på frågorna:
*Popped Chips är ett chips som först bakas i ugn, och som sen "poppas" i olja, men innehåller ca 40% lägre fetthalt än vanliga chips.
*Estrellas ostbågar innehåller bara naturliga ingredienser av deras smakrika präst- och cheddarostar.
Ha en fortsatt trevlig helg!
Paula från Örebro
1.Varför heter chipsen Popped Chips?
SvaraRaderaMitt svar:
För att de poppas i olja efter att de har bakats i ugn.
2.Hur kan Estrellas ostbågar smaka gott utan användning av smakämnen eller smakförstärkare?
Mitt svar:
Dom har äkta ost av högsta kvalitet i sina ostbågar och behöver då inte använda några smakförstärkare.
Håller tummarna nu för lite tur till fredagsmyset med familjen.
/Maria och mina 4 barn
Popped Chips bakas först i ugn och "poppas" sedan i het olja. (lite som papadums antar jag)
SvaraRaderaI Estrellas ostbågar används äkta, smakrik ost och då behövs det inga smakförstärkare.
Tack för en bra blogg!
Min mail: frokenfrodig@gmail.com
Hej!
SvaraRaderaSvaret på fråga 1 är att det både ugnsbakas och friteras - en kombination som ger "poppade" chips.
På fråga 2 svarar jag att eftersom de använder smakrik och god ost så behövs inga extra smaksättare.
Nu håller jag alla tummar för vinst!:)
/annette
Smarrig tävling,skulle passa perfekt i en snackstokig familj med många goa vänner:)
SvaraRadera1.Chipsen poppas i olja efter att de har bakats i ugn
2.De använder bara äkta ost i sina "bågar"
Ha det gott
Annie
kasamark@hotmail.com
Hej,
SvaraRaderaAlltid kul med tävlingar!
De heter popped chips eftersom de först bakas i ugn och därefter "poppas" i olja. De blir då lätta och uppoppade. Ett plus är ju dessutom att de då är mindre feta och man kan därmed äta fler!
Det är riktiga ostar av kvalité som sätter smaken, då behövs inte syntetiska smaktillsatser
Kram kram
Svar:
SvaraRadera1.För att de poppas i olja efter ugnsbakning.
2. De använder naturliga ingredienser av ost. (präst och cheddar)
Nu är det bara att hoppas på ett tillskott till Mellofesterna med familjen.
Åsa / Teasa
Svar fråga 1 - För att de poppas i olja efter att de har bakats i ugnen.
SvaraRaderaSvar fråga 2 - För att använder sig av riktiga ostar.
// Jonas Carlsson
slingegatan
1. Chipsen bakas först i ugn och "poppas" sedan i olja.
SvaraRadera2. För att dom har riktig ost av högsta kvalitet, då behöver dom inte tillsätta några smakförstärkare.
Bästa tävlingen någonsin!
Sara Welin
snooze37@hotmail.com
Hej:) jag vill gärna vara med och tävla !
SvaraRadera1. För att de först bakas i ugn och sedan poppas i olja så att det blir lätta och spröda!
2. För att de innehåller äkta smakrik ost
/Sara Eriksson