♥ Härlig onsdag!
Popcorngodis
2 påsar micropopcorn
3 dl strösocker
1 dl glukossirap
100 gr smör
1 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
Ev. 3 msk pastellströssel eller nötter
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Poppa popcorn enligt anvisningen på förpackningen. Häll i en stor skål.
3. Smält socker och glukossirap till en gyllenbrun karamell i en tjockbottnad kastrull.
4. Tillsätt smör och grädde. Låt koka till en temperatur på 125 grader.
5. Tag av från värmen och blanda snabbt i bakpulver.
6. Häll kolasmeten över popcornen och blanda så att alla popcorn täcks av smet.
7. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
8. Rosta i ugnen 1 timme. Rör runt var 15 minut. Efter halva tiden – tillsätt eventuellt strössel på popcornen så att det får en påskpastellfärg! Det är även gott med hackade nötter.
9. Låt svalna och förvara i lufttät påse eller burk.
Åh sånna är så goda!
SvaraRaderaGlad Påsk
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Hm, spännande! Popcorn som annars är ett ganska nyttigt snacks, förvandlades här snabbt till allt annat än nyttigt. Men påsk är påsk, inte för att jag låter bli det annars heller. Men det låter bra... ;-)
SvaraRaderaKram och Glad Påsk