onsdag 27 mars 2013

Det var det här med karaktär...

När man är hemma med vård av barn, går morgon-TV för fullt, samtidigt som man donar lite i köket. Känns det igen? Häromdagen visade de påskgodis, vilket jag vanligtvis inte går igång på sådär ofta. Fast denna gången föll jag för nåt som Tilde och Jihde höjde till skyarna, och som jag bara fick för mig att testa. Popcorn med kola-touch. Vilken fullträff! Eftersom jag gillar popcorn och jag gillar söt, så kändes det som om detta inte kunde bli särskilt fel. Mycket riktigt...jag föll som en fura, barnen också. Nu ska de bara räcka fram till påsk också! Vi får väl se hur det blir med det... kanske ska be mannen gömma dem, och ta fram dem när gästerna anländer på skärtorsdag ;) 



♥ Härlig onsdag!


Popcorngodis

2 påsar micropopcorn
3 dl strösocker
1 dl glukossirap
100 gr smör
1 dl vispgrädde
0,5 tsk bakpulver
Ev. 3 msk pastellströssel eller nötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Poppa popcorn enligt anvisningen på förpackningen. Häll i en stor skål.
3. Smält socker och glukossirap till en gyllenbrun karamell i en tjockbottnad kastrull.
4. Tillsätt smör och grädde. Låt koka till en temperatur på 125 grader.
5. Tag av från värmen och blanda snabbt i bakpulver.
6. Häll kolasmeten över popcornen och blanda så att alla popcorn täcks av smet.
7. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
8. Rosta i ugnen 1 timme. Rör runt var 15 minut. Efter halva tiden – tillsätt eventuellt strössel på popcornen så att det får en påskpastellfärg! Det är även gott med hackade nötter.
9. Låt svalna och förvara i lufttät påse eller burk.






2 kommentarer:

  1. Åh sånna är så goda!
    Glad Påsk
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Hm, spännande! Popcorn som annars är ett ganska nyttigt snacks, förvandlades här snabbt till allt annat än nyttigt. Men påsk är påsk, inte för att jag låter bli det annars heller. Men det låter bra... ;-)

    Kram och Glad Påsk

    SvaraRadera