tisdag 26 mars 2013

Samlas kring en härlig onsdagpasta!

Jag har äntligen gjort det... delat med mig av onsdagspasta receptet  innan den stora dagen ;)  Inte illa eller hur? Det här pastareceptet hittade jag inne hos Remsans bistro, och det blev verkligen så otroligt gott. Förgyllde vår onsdagspasta förra veckan, och det var verkligen härliga små paket man kunde veckla upp och njuta av. Mmmm... 
Annars knallar det på här hemma... vi liksom många andra tycks fajtas med en evighets-förkylning som aldrig tycks ge med sig. Jag är väl den som klarat mig bäst..peppar, peppar! Men barnen avlöser varandra med snoriga näsor, halsont, och hängiga. Dessutom mannen som aldrig brukar vara sjuk, har varit hängig nu i flera veckor känns det som. När ska detta ta slut? Vi får hålla tummarna för att det blir en härlig påsk med strålande väder som gör att bacillerna försvinner. Idag tog jag mig en kaffe på altanen, och jösses vad solen värmde. Helt underbart! Bara en liten stund till, tänkte jag för mig själv innan solen gick i moln ;) Vi får njuta medans vi kan... men snart kommer den, solen. Det är ett som är säkert!


♥ Kram





Italienska pastaknyten 
4 personer
16-20 skivor parmaskinka alt proscuiotto skinka
2-3 portioner kokt spagetti 
200 g skogschampinjoner  tärnad
125 g (1 kula) mozzarella, tärnad
tomatsås enligt recept nedan
färsk basilika
2 dl riven parmesan

Tomatsås

1 gul lök, finhackad
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk cocktailtomater
balsamvinäger
honung
salt och peppar

Gör så här: Sätt ugnen på 175°. Börja sedan med tomatsåsen. Fräs löken i lite olivolja i en gryta till den mjuknat. Tillsätt tomaterna och krydda så du får en balans mellan sötman i honungen och syran i vinägern. Låt såsen småputtra i 20-30 minuter.
Stek svamp i en panna och krydda med salt och svartpeppar. 
Har du inte nykokt pasta så spola den hastigt under kallt vatten så den blir smidig att hantera igen.
Bred ut fyra smörgåspapper och börja med att lägga ut skinkan i en rektangel i mitten av varje papper. Två-tre skivor på bredden lite omlott och sedan två skivor på andra ledden på varje sida så att du får en stor rektangulär botten av parmaskinka. Lägg en hög med kokt pasta i mitten på skinkan och gör en grop i mitten. Fördela svamp och mozzarellabitar i groparna på pastan. Skeda över tomatsås och strö över strimlad basilika och riven parmesanost. Vik skinkan över fyllningen så du får fyra små paket. Vik sedan in alltihop i smörgåspapperet.
Lägg paketen på en plåt och ställ in i ugnen i 15 minuter, tills mozzarellan har smält och skinkan har styvnat lite. Lägg upp paketet på en tallrik, öppna upp och garnera med strimlad basilika. Servera tillsammans med en fräsch sallad.




Härliga ingredienser.


Små paket som gräddas klart i ugnen.


2 kommentarer:

  1. Sett lite här och var och verkligen sugen påa tt testa!! Ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Mmmm, det här blev jättegott. Nästa gång gör jag nog foliepaket istället, för det är enklare att vika undan på tallriken.

    SvaraRadera