lördag 18 maj 2013

Fetakyckling och sommarvärme!


Morrn på er! 
Här är vi uppe med tuppen även fast det är lördag och världens möjlighet att sova lite längre.. fast uppenbarligen tycker inte alla det i den här familjen ;-) Okidoki...Bara att gå upp! Vi kommer fånga dagen och klockan har inte hunnit bli sju än och det är redan 18°C och stålande sol! Rena rama högsommaren! Tjohooo! Få väl se till att de där vita stockarna till ben får sig lite färg idag ;-) 

Häromdagen sprang jag på "Extra fin creme fraiche" från Arla i matbutiken och tänkte att med den kan inget gå fel. En grillade kyckling, soltorkade tomater, fetaost och lite annat smått och gott gjorde kvällens middag. Mums! Så här får ni receptet som verkligen är hur enkelt som helst och som ni lätt slänger ihop, och som kan stå i ugnen medans ni njuter av solen, som jag hoppas ni också har idag! 

Nej, nu blir det premiär för frukost på altanen! Långfrukost närmare bestämt... Finns nog inget bättre sätt att starta dagen på :-)  Eller vad tycker ni?


♥ Härlig lördag!



Fetakyckling
4 portioner

1 grillad kyckling
1 burk Extra fincreme fraiche Fetaost och soltorkade tomater
2 dl grädde
2 msk konc. kycklingfond
2 msk balsamvinäger
Salt och peppar
100 gr fetaost
10 st soltorkade tomater
5 cocktailtomater
10 st svarta oliver
Färsk basilika till garnering


Gör så här:
Rena och dela kycklingen i bitar. Lägg i ugnsfast form.
Smula fetaosten över kycklingen.
Lägg creme fraiche, grädde, balsamvinäger och fond i en kastrull och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen. Dela soltorkade tomater i mindre bitar och halvera cocktailtomaterna. Strö allt över kycklingen samt oliverna. In i ugnen på 200-225 grader i 15-20 minuter. Garnera med basilika när formen kommer ut från ugnen.

Servera med en smarrig sallad och ris/potatis/pasta!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar