onsdag 25 september 2013

Kladdkaka med mintsmak




Det finns nog knappast någon som inte tycker om kladdkaka. Härligt kladdig och som går att variera i det oändliga. Det bästa är också att det går snabbt och enkelt att slänga ihop. Inget vispande här inte. Bara rör om och häll i form, in i ugnen. Åh så vänta, vänta, vänta... Sedan är det bara att hugga in, när den svalnat en stund förstås. Skulle det bli något kvar... så går den självklart bra att frysa in. Men det händer inte så ofta här hemma. Den hamnar helt enkelt lättare i våra magar ;) Hur är det hemma hos er? Bakas det ofta kladdkaka? Vilket är ert favoritrecept? 


♥ Njut av dagen!




Kladdkaka med mint

100 gr smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
8 plattor After Eight

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diamter med löstagbar kant eller smörj formen med smör.
Smält smöret i kastrull.
Rör ner socker, ägg. Blanda väl.
Rör ner vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt. Blanda , häll sedan smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Lägg på after eight plattor och grädda ytterligare i 2 minuter. Låt kakan svalna och njut den med lite grädde eller glass.















































Kladdigt god med inslag av mint! Yabbaddabadooooo!

2 kommentarer:

  1. Åh, vad gott!!! Och vilka underbara bilder. Nästan så man tycker hösten ser mysig ut :-)

    SvaraRadera
  2. Mums! Hem och baka :-) Tack för alla härliga och goda recept, lagar ofta dina rätter. Sandkullens lax och Fiskarhustruns torskrygg är ofta återkommande favoriter :)) Anki

    SvaraRadera