tisdag 10 september 2013

MAT-EUPHORIA i storstaden Stockholm!

Om vi kunde fått till fler tillfällen att äta hade vi nog gjort det. Vi har haft världens mathelg i Stockholm, med ett avbrott för rörelse iform av Tjejmilen och så lite shopping förstås. Jodå, vi tog oss runt den där vackra banan på Djurgården på en mil! Tre startande av sju möjliga (vet inte vad de andra hade för undanflykter, förutom en, som i stort sett är höggravid :-)). Men nästa år kommer alla ta sig runt, det har de lovat ;-) Men vi som sprang hade en stark hejarklack, när de nu fick syn på oss i vimlet bland ca 30.000 startande. Det var verkligen galet många löpare! Förutom en massa shopping, fick vi njuta av en massa god mat! 
Eftersom både vädret och Stockholm visade sig från sin bästa sida, intog vi Strandbryggan som ligger vid Djurgårdsbron direkt för lite lunch. Här skulle vi nog kunna sitta hela eftermiddagen och sippa på vin! Perfekt (vätske-) uppladdning dagen innan loppet ;-)

På kvällen åt vi på Restaurang Eat, som ligger i Moodgallerian. En restaurang som bjuder på European Asian Taste. Fantastiskt god mat, dessvärre lite rörig personal. Det var inte särskilt mycket gäster på restaurangen, så det berodde knappast på stress ;-) 

Men den bästa matupplevelsen var nog på restaurang B.A.R (Blasieholmens Akvarium och Restaurang). Grymt trevlig personal, och ett matkoncept som verkligen sticker ut! Att de tänker närproducerat och där råvarorna får spela en stor roll gör att restaurangen får toppbetyg :-) Den här restaurangen rekommenderar vi allihopa! Så gör ett besök vet ´ja!

Ja det här inlägget fick helt enkelt bli några restaurangtips i Stockholmsvimlet. Jag hoppas ni kan få glädje av att besöka dessa om ni inte redan gjort det. Med sådana här dagar tillsammans med underbara vänner, gör att energidepåerna är påfyllda. Nu väntas det ny vecka, och imorgon är "ONSDAGSPASTAN" tillbaka! Har ni längtat lika mycket som jag efter onsdagpastan? Så från och med i morgon kan ni se fram emot detta inslag på bloggen :-) 


♥ Härlig tisdag!
























B.A.R fick man själv välja ut sitt exemplar av fisk alt. kött i kyldisken. Annorlunda, men kul inslag då man fick tips och råd från kocken. 



Benfri fläskkotlett med rödbetor, sallad och kapriskräm! Yammie! 




Gott rosévin serverades på Strandbryggan. 
Cool flaska måste tilläggas!



















Varmrätt från Eat!






















Redo för start för Tjejmilen!






















Galet mycket folk! Ca 30.000 startande.... Det är verkligen en upplevelse!



I mål med medaljen runt halsen visar på mitt 2:a genomförda tjejmilenlopp! Yeah!

4 kommentarer:

  1. Du är grym Madde! Vad duktig du
    Är. Skall till huvudstaden om 2 veckor, så jag tackar för alla härliga restaurangtips. Njut av sensommaren!

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet Madde, det var en fantastisk helg med god mat o bästa tjejerna!!!
    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Hej M!
    Det här är egentligen ingen kommentar på inlägget, utan en helt annan fråga - på ett nästan ett år gammalt inlägg...

    Du har ett recept på onsdagspasta från 24 oktober 2012; krämig kyckling med örter och citron.
    I såsreceptet står 6 cl creme fraiche och 0,5 dl senap. Stämmer verkligen dessa mängder...? Känns som väldigt lite av det första och väldigt mycket av det andra - och det kan ju inte vara tvärtom heller.
    Nu gick jag lite på känsla istället när jag lagade rätten idag, men det hade varit roligt att veta hur det "egentligen" är tänkt att smaka?

    Ha det gott! /Annette

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Annette!
      Tack för din kommentar. Det är ju det här med tangenter som sitter hyggligt nära varandra ;-) Det ska ju vara dl istället för cl. Blir väldigt lite sås annars ;-) Nu är det ändrat och jag tackar för att du uppmärksammar mig när "tryckfelsnisse" varit framme. Hoppas ändå att du fick till rätten ändå :-) Kram M

      Radera