onsdag 25 september 2013

Onsdagpastan is back! Ugnsrostad Salsiccia med tomat och fänkål

Jag vet inte vad som hänt, men jag har nog börjat känna att mina batterier börjar bli lite mer laddade än det varit den sista tiden. Kanske beror det på att man kommit in i ett annan lunk nu när hösten knackar på. Inte vet jag, men det känns så otroligt kul att motivation är tillbaka. Att få spåna bildkompositioner tillsammans med text är verkligen en enda stor passion. Förhoppningsvis delar jag med mig av maträtter, bakverk, och annat gott som jag testat, och som jag hoppas även förgyller era stunder vid matbordet.Kvällen till ära blev det en härlig onsdagspasta med inspiration från Lisa Lemkes nya kokbok "Allt i en gryta". Vad sägs om influenser från Italien blandat med härliga svenska råvaror, kanske till och med från ditt eget land. Med lite gott rött vin i glaset fick den här rätten mycket väl godkänt, så jag kan absolut rekommendera den till er som imorgon väljer att ha en liten torsdagspasta på menyn :-)
♥  Vet vad du har, förstå vad du behöver och inse vad du kan klara dig utan och det här blir DIN dag!                       Citat från Olof Röhlander



Ugnsrostad Salsiccia med tomat och fänkål4 portioner2 rödlökar3 vitlöksklyftor
2 små fänkål, alt. 1 stort
500 gr salsicciakorv
1/2 urkärnad röd chili, mer om man önskar lite mer hetta
Olivolja
1 burk konserverade körbärstomater 400 gr
1 nypa strösocker
3 kvistar rosmarin, grovhackade
salt och svartpeppar
Gör så här:Sätt ugnen på 225°C och grill. Skala och strimla rödlök och vitlök. Ansa fänkålen tunt, gärna på mandolin. Dela korvarna en gång på mitten, och sedan en gång på längden. Hacka chilin fint.Ringla olivolja i en ugnfast form. Lägg i vitlök, rödlök, fänkål, salsiccia och chili. Sväng runt allt, och rosta i ugnen i ca 15 minuter.
Rör om och tillsätt körsbärstomaterna, socker och den hackade rosmarinen. Rosta i ytterligare 20-30 minuter eller tills korven fått fin färg. Rör om då och då under tiden. smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med pasta, typ. spagetti och härligt gott bröd. Riv över massor av parmesanost.





3 kommentarer:

  1. Låter jättefgott ska pröva nästaonsdag

    SvaraRadera
  2. Ska prova detta nästa vecka låter smaskens Maggan

    SvaraRadera
  3. Verkligenfr fräscht o gott Maggan

    SvaraRadera