söndag 10 november 2013

Hummerfrossa och vintips!




























FARS DAG börjar gå mot sitt slut och fäderna har blivit firade som bara den. Vi tjuvstartade redan igår kväll, med att fira min pappa. Det var verkligen längesedan som hela familjen var samlade. Vi har försökt några gånger utan större framgång. Igår blev det av och min pappa fick bjuda oss alla på årets hummerfångst. Smarrigt! Det är så mysigt när alla är samlade. Det blev sån entusiasm kring vinet som serverades. Många fick nog en ny favorit! Lägg Cederbergs på minnet. Det är ett lite dyrare vin, men jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna. 
Ni kan beställa det här från Jakobsson & Söderström  99:-/flaska (Minst 6 flaskor+ frakt) eller från Systembolaget 146kr/flaska. 

Till hummern hade jag gjort världens godaste ostpaj om ni frågar mig ;-) Den funkar både varm som kall, men jag tycker den är absolut bäst ljummen. Absolut bästa tillbehöret till skaldjur!

Idag har vi firat mannen här hemma liksom svärfar har vi också hunnit med. Nu blir det till att slänga sig i soffan och det blir faktiskt pizza på menyn! Klassisk söndagsmat, eller vad säger ni? :-)


Kram, och en extra kram till alla underbara pappor ida´! 



BÄSTA OSTPAJEN! 
Perfekt till skaldjur. Räcker till 8 personer.

4 dl vetemjöl
150 gr smör
3 msk vatten
150 gr fetaost
150 gr västerbottenost, riven
100 gr parmesanost
3 ägg
3 dl grädde
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Blanda smör, vetemjöl och vatten. Kör den enkelt i mixer om det finns möjlighet. Tryck ut degen i pajform, gör så hål med gaffel i botten på formen. Grädda i ugnen i ca 5 minuter, tills den fått lite färg.
Kläck äggen och blanda med grädden. Tillsätt därefter osten, och salt och peppar.
Häll i blandningen i pajskalet, och grädda ytterligare i 35-40 minuter, eller tills den stelnat. Pajen sätter sig lite mer när den kallnar.






























Favoritvin just nu! Vitt vin från Sydafrika, Cederberg. 
Vinet beskrivs så här: Druvan är något svår att definiera, men den påminner lite om både Muscat, Gewurstztraminer och Pinot Gris. Doften av honung och torkade aprikoser. Smaken är ren halvtorr med en elegant fruktsyra. Lång härlig eftersmak med elegant restsötma.


1 kommentar: