onsdag 18 december 2013

Biscotti med ingefära och kanel!







































Hej!

Minns ni när ni var små och det pirrade lite i magen inför julen? Man var så spänd på vad tomten skulle ha med sig i den där tomtesäcken. Hade man varit tillräckligt snäll? Det var så man inte kunde hålla kroppen i styr till slut... Det kunde inte barnen igår heller när jag hämtade dem från dagis. Där hade redan julpirret infallit märkte jag. Det är ju 4 dagar kvar...! Det gäller att ha tålamod som personal när det närmar sig jul :-) Som en liten uppskattning till personalen för sitt fantastiska jobb de gör, (vi har nämligen världens bästa förskola för våra barn) fick de en lite julpresent med bl.a. lite julbiscotti. När jag stod där och knöt band runt påsen med biscottin, stod Vincent och iakttog mig på håll och efter mycket funderade sa han: -Mamma, det där knutarna kommer Katta och Victoria ha jättesvårt att få upp. Ja, vi får väl se om de kan få upp den där knuten och komma åt godsakerna i påsarna, annars är jag rätt säkert att det finns en liten kille som gärna hjälper dem ;-) 

Så vill ni ha något gott till glöggen tycker jag ni ska satsa på de här biscottin. De är verkligen super enkla att slänga ihop och perfekt att ha som gå bort present!

Vill ni ha tips på lite andra smaksättningar hittar ni polkagris- och marianne biscotii här. 


♥   Kram på er





Biscotti med ingefära och kanel
Perfekt till glöggen! Cirka 40-50 st

100 gr rumstempererat smör
2 dl strösocker
3 ägg, stora
7 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk ingefära, torkad
2 msk kanel, malen

Gör så här:
Skär det rumstemererade smöret i mindre bitar. Tillsätt sockret och vispa tills det blir poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
Blanda samman alla de torra ingredienserna tillsammans med kryddorna. Rör tills smeten blir slät.
Rulla ut till tre längder och lägg dem på plåt. Platta till dem något.

Grädda i ugnen på 175°C i ca 20 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt, om 2 cm breda. Ställ in plåten i ugnen igen och grädda ytterligare i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt dem stå på eftervärme tills de är genomtorra.






3 kommentarer:

  1. Jag har också gjort biscotti, fast med saffran! Ska ge bort några i jul hade jag tänkt :)

    SvaraRadera
  2. Dom lät verkligen goda! Väldigt stämningsfullt fotot med :)
    // Malin

    SvaraRadera
  3. Fra en leser i Norge.23 december 2013 kl. 21:48

    God jul og godt nytt år! Takk for inspirasjonen i 2013.

    SvaraRadera