fredag 6 december 2013

Idag värmer vi oss med Dumledryck!









































Hej på er i blåsten!

Hoppas ni alla har det bra, och att inte alltför många av er där ute som är utan ström. Här har vi haft tur och klarat oss och har det varmt och skönt. Men som det har blåst. Låter som takpannorna har väldens fest där uppe på taket. Det värsta är nog över, men behöver man inte ge sig ut, tror jag bestämt det är bättre att hålla sig inne. Eftersom sjukstugan med feber och förkylning fortsätter här hemma, nu med lillstumpan, så myser vi mest runt i pyjamasen. Ut högtalaren strömmar julmusik och brasan sprakar härligt. Vi har det ganska okej faktiskt :-) Vid lunch sker "vaktbyte", och då kommer mannen hem och jag beger mig till jobbet, som idag startar min dag med lite julbord med härliga kollegor. Inte så dumt det heller :-)

Men idag tänkte jag bjuda på lite värmande sött, perfekt för mysdag hemma framför brasan eller för skidbacken. Går ju också att pimpla lite extra för oss vuxna ;-)


♥ Ta hand om er i stormen!




Dumledryck
1 kopp

2 dl mjölk
5 dumblekolor
2 tsk kakao

ev. lite Cointreu

Gör så här:
Blanda mjölk, kakao och dumblekolor. Rör runt tills dumlekolorna smält.
Häll upp i glas eller kopp och klicka på lite grädde om så önskas. Speta med lite cointreu, om det önskar lite extra sting.









1 kommentar: