tisdag 3 juni 2014

Rabarber- och jordgubbsdrink







































Hej svejs i stugorna!

Nu är det nedräkning här hemma… mannen anländer efter 10 dagar i fjärran och vi lääängtar nåt så galet efter honom allihopa. De sista 5 dagarna har barnen frågat några gånger varje dag om han har kommit hem, eller när han kommer hem. När de tittar på en med små ögon och säger: -Mamma, jag tycker jättemycket om pappa och vill att han ska komma hem nu. Det gör så man får alldeles ont i bröstet och har själv inte långt till tårarna. Men som sagt, imorgon står välkomstkommittén redo :-) 

I frysen hittade jag lite frysta jordgubbar från i somras och kom å tänka på en god drink som passar utmärkt i dessa tider, då rabarberlanden växer och frodas. Den ska vara riktigt, riktigt kall då är den som bäst. Perfekt att förbereda och ställa i kylen, och antingen blandar man den som drink eller som en stor bål om det blir många sköna människor som "droppar in" ;-) 

Jag har fått dille på olika glasflaskor och glasburkar och spar allt jag kommer över. Tänk er för innan ni slänger något, det kan komma till användning när ni minst anar ;-) 



♥ ♥  




Rabarber- och jordgubbsdrink
10-15 drinkar

1/2 kg rabarber
1 liter vatten
2,5 dl socker
0,5 liter frysta jordgubbar

Gör så här:
Dela raberna i mindre bitar. Blanda vatten, rabarber, jordgubbar och sockret i en kastrull. Låt koka upp och småputtra i 5 minuter. Låt svalna.
Sila i en saftsil och häll upp på flaska. Ställ i kylen. 

Vaniljvodka
Fruktsoda/Sprite

Blanda ca 1 dl rabarber-och jordgubbslag med 4 cl vaniljvodka. Fyll upp med frukostoda/sprite och gärna massa is. Serveras drinken i glas, kan man ju ta frysta jordgubbar för dekoration samt att de håller drinken kyl lite längre.




1 kommentar: