Sillahallens torskrygg med bacon och gräslök!
4 portioner
4 st torskrygg
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 paket bacon
3 scharlottenlökar, finhackade
2 sl vispgrädde
1 dl riven ost
1 msk fransk senap
1 burk creme fraiche
1 dl gräslök
Gör så här:
Salta och peppra torsken. Lägg i ugnsfast form.
Blanda samman alla övriga ingredienser utom
osten. Förstek baconen och löken. Häll över
fisken och sist strö över riven ost.
In i ugnen på 225°C i 20 min.
Servera med pressad potatis och sallad!
Åh till dessert...
En före detta kollega sa alltid att efter fisk, var det ALLLTID tillåtet
att äta choklad! En fantastiskt ursäkt... men det stämmer faktiskt!
Så till dessert idag blir det choklad pannacotta!
MJÖLKCHOKLADPANNACOTTA
3 dl grädde
100 gr Marabou mjölkchoklad (hackad)
2 msk socker
1,5 blad glenatinblad
Koka grädden, lägg i den hackade chokladen och
låt smälta. Lägg gelantinblad i vattenblad några
minuter. Krama ur vattnet och lägg grädden och
chokladen. Tillsätt sockret.
Häll upp i glad och in i kylen några timmar.
Garnera med hallon och grädde.
Smaskens!
Oj, vad du frestar med mycket gott! Det blir till att prova framöver...
SvaraRaderaHa en bra dag!