söndag 31 juli 2011

Inget som går upp emot härlig TAPAS!







































För några veckor sedan var jag inbjuden till Santa Maria för lanseringen av deras nya koncent med Tex Mex Tapas! Vi fick med oss en härlig goodiebag hem, som tyvärr inte tagits fram förrän nu! Men vilka fantastiska produkter!
Här hemma fullkomligt älskar vi tapas, det är ju bara såååååå mysigt att sitta och njuta, plocka och äta i timmar! Ja det vet ni nog vid det här laget...det blir ju lite då och då framdukat hos oss ;) Men nu blev det lite annorlunda rätter, som definitivt kommer göras både en och två och massa fler gånger! Har redan börjat snurra i huvudet på vad som ska dukas fram vid nästa middagsbjudning. Nu har ni nog förstått...."I´m in heaven" Tyvärr lanserar inte Santa Marias produkter i butik förrän i augusti...men det är ju faktiskt inte så länge kvar tills dess....så håll ut! 
Här får ni ett litet smakprov i bilder, så ni är redo, när det är dags! 


Nu vankas det beachen... Vad hittar ni på denna ljuvliga söndag?


Tapas Chili med getostcreme och valnötter
6-8 st
4 Tapas chili, delad i bitar
Getostcreme:
40 gr getost
2 msk creme fraiche
1 tsk honung
Lite salt
Garnering: 
Valnötter
Gör så här:
Blanda ingredienserna till getosten. Klicka på Tapas chilin och toppa med valnötter.

Santa Maria kommer ut med Jalapeno halvor, som man kan fylla med geostcremen, men tills det funkar det fint med Tapas Chili från Ridderheims. 


Fin korv att skiva upp och steka lite lätt. Två fina korvar som passar perfekt till Tapas! 


Revben med picklad rödlök
8 st
8 st Tex Mex Tapas Todtaditos
200 gr revben/kamben
1/2 dl picklad rödlök
3 msk färskost, pepparrot
Gör så här:
Köp färdiga revben och ta av köttet och hacka fint. Lägg på färskost och kött på tostaditosen. Toppas med röd lök. 


Picklad rödlök
2 röd lökar, tunt skivade
3 dl vinäger
1,5 dl ljus sirap alt. vit
1 tsk Santa Marias Chili Explosion
1 lime
Gör så här:
Blanda vinäger, sirap, pressad lime och krydda. Rör runt och tillsätt rödlöken. Låt stå i några minuter.
Kan förvaras i kylen några dagar.





Rostbiff  och Escabeche med rostad lök
8 st
8 st Tex Mex Tapas Tostaditos
8 skivor rostbiff
4 msk Tex Mex Tapas Escabeche
2 tsk rostad lök
Gör så här:
Rulla ihop rostbiffen och lägg på varje Tostaditos. Lägg Escabechen på toppen och strö över rostad lök.



Kyckling med mango majo
8 st
8 st Tex Mex Tapas Quadritos
8 skivor (tunna) av färdidgrillad kycklingfilé
8 tsk Tex Mex Tapas Mango Majo 
Gör så här:
Lägg en kycklingskiva på varje Quadritos. Toppas med Mango Majo. Dekorera med koriander.

Oj, Oj, Oj, jag höll ju på att glömma
Parma- och getostquesadillas
8 st
4 st tortilla bröd
75 gr riven ost
50 gr getost
50 gr parmaskinka
1 msk flytande honung
Gör så här:
Lägg hälften av osten på din quesadillas bröd. Lägg på parmaskinka, getost och ringla honung över. Strö över resterande ost. Lägg på ett nytt quesadillas bröd och tryck till. Stek i stekpanna i 2 minuter på varje sida. Skär upp i trekanter och servera........Yammie!






2 kommentarer: