Ikväll vankades det onsdagspasta och det gick undan... hade inte särskilt stor lust att stå inne i köket, när solen lyckades titta fram nu ikväll! Så det blev risonipasta med stekta salsicciakorv och basilikagremolata! Smarrigt blev det trots den ynka tiden jag befann mig i köket
Risonipasta med stekta salsicciakorv och basilikagremolata
4 personer
1 liten gul lök
Smör att steka i
4 dl risoni (typ av pasta)
8 dl hänsbuljong
salt och nymald svartpeppar
Stekt salsicciakorv i bitar
Gremolata
1 knippe basilika
2 msk rivet citronskal eller lite pressad citron
1 vitlöksklyftor, pressade
1 dl olivolja, funkar också med olivolja som
är smaksatt med citron
salt och peppar
Den ljuvliga basilikagremolatan gör att hela rätten lyfter ett antal steg...
Blanda alla ingredienserna till gremolatan. Låt vila några minuter.
Stek löken, tillsätt risonin och hälften av hönsbuljongen. Låt koka
sakta och under ständig omrörning. Späd med mer hönsbuljong.
Var nog med att pastan inte blir överkokt. Smaka va med salt och
peppar.
Lägg upp på fat och droppa över gremolatan. Servera med proscuitto
och sallad.
Så smarrigt det lät!!
SvaraRadera