torsdag 6 oktober 2011

Fikon, getost, och serrano, gav nya smaker till pizzan!







































Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen. Åh hjälp vad gott det blev. Det är så otroligt lätt att man hamnar i gamla vanor och lägger på vad man brukar på sin pizza. Men den här gången fick jag inspiration från senaste numret av Laga lätt. Men jag la till och drog ifrån lite från original receptet och så här blev mitt resultat. En underbart god höstpizza med mustiga smaker! Grymt!  


Svamppizza med getost, fikon och serrano! 


1 färdig pizzabotten från Sara Lee (Italiensk, tunn botten)
2 dl pastasås Barilla, gorgonzola
ca 100 gr kantareller
300 gr skogschampinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 färska fikon
100 getost
40 gr ruccula
6-8 skivor serranoskinka
Parmesanost i flagor
smör
salt och peppar


Gör så här:
Kavla ut pizzabotten, till rektangel.
Sätt ugnen på 200°C. 
Bred ut pasta såsen på botten och grädda i ca 10 min.
Ansa svampen och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
Stek löken och vitlöken lite lätt. Tillsätt kantarellerna och skogschampinjonerna. Låt stek några minuter. De ska fortfarande ha spänst. 
Salta och peppra. Bred löken och svampen på pizzabottnen. Strö över fikon och smulad getost. Grädda i ytterligare 6-10 minuter. Ta ut pizzan och lägg på serranoskinka, parmesanost och ruccula.


Njut av en härligt god höstpizza som sätter smaklökarna i gungning :)





6 kommentarer:

  1. Såg den och gjorde också en variant. Såååå gott!!

    SvaraRadera
  2. Vilken lyxpizza! Jag tar mer än gärna en slice ;-)

    SvaraRadera
  3. Oyes, smaker helt i vår smak! Brukar välja någon form av denna fyllningen de få gånger vi käkar pizza på restaurang.

    SvaraRadera
  4. Mmmm det är verkligen skillnad på pizza och pizza :) har massa svamp i frysen... får nog bli någon sån här gourmetpizza med dem.
    Blev bjuden på en god som var Leilas recept i våras.
    http://alexmumsmums.blogspot.com/2011/03/leilas-sandras-och-maddes-pizza.html

    Ha en skön helg!

    / Alexandra
    http://alexmumsmums.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Måste bara säga stort tack för din fantastiska blogg! Vi har precis upptäckt den och håller nu på att laga ett par, tre recept från din blogg varje vecka. Hittills har allt varit gott så vi fortsätter nog tills det är slut på recept!

    Tack och ha en trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Oj oj oj vad gott! Detta låter verkligen som något som jag skulle älska. Lyxpizza!

    SvaraRadera