Till dessert var det vit chokladmousse med passionsfrukt och maräng. Sedan var vi så otroligt nöjda och mätta! Hur såg eran nyårsmeny ut? Hade varit roligt att höra av ni åt för något? Nu blir det till att krypa upp i soffan och mysa som Vincent brukar säga. Förhoppppningsvis ör det något vettigt att slötitta på, annars har jag ju min hög med tidningar
De här brudarna stod för varmrättten, som var rödtunga med kräftor med lyxig mossuffle och grönsaker. Ja herrarna var kanske också med på ett hörn, jag vet inte riktigt...de visade sig inte så mycket i köket iallafall
Vincent hade ju givetvis fluga kvällen till ära...
Underbart god dessert, som smälte i munnen.
Vit chokladmousse med passionsfrukt
4 portioner
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
100 g vit blockchoklad
1/2 vaniljstång
4 passionsfrukter
Maräng för dekoration
Gör så här:
1. Smält chokladen försiktigt i vattenbad eller mikro. Vit choklad tål inte höga temperaturer så var varsam. Medans du smälter chokladen så vispa grädden till fast konsistens.
2. Skär upp och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Blanda med den smältande chokladen
3. Rör försiktigt ner smält choklad och yoghurt i grädden. Blanda och fördela moussen i fyra glas. Låt stelna i kylen minst 1 timme.
4. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna med en sked. 1 frukt per portion brukar vara lagom. Dekorera med maränger.
Desserten föll på Fredde och Emmas lott, vilket de skötte med glans... otroligt god, även fast det blev lite stressigt att få i sig den innan 12 slaget... Hur kommer det sig att det alltid blir stressigt, hur tidigt man än börjar?
Så gott ni åt. Desserten kan jag skriva under på att den är god :-) Prinsen är ju bara sötast i fluga och allt. Önskar dig ett riktigt gott nytt år!
SvaraRaderaLycka till med projektet!!! Jag fick lite hintar häromdagen att maken tyckte att jag hade för mycket mattidningar överallt.
SvaraRaderaMen jag vet inte om jag klarar av att ta mig an det, tänk om de recepten jag slänger nu är sånt som jag vill prova att laga senare...
Hur tänker du???
Oj, så mycket gott! God fortsättning på dig!
SvaraRaderaÅhh det såg allihopa väldigt gott ut!
SvaraRaderaVi hade en meny bestående av jordärtskockssoppa med västerbotten flarm till förrätt, lamm på sparrisbädd med getostgratäng till huvudrätt och till dessert var det en limebavarois med jordgubbssallad. Oxå mycket gott =)
God fortsättning på det nya året!
Min lilla prins körde slips. Ett litet tag i allafall. Funkade även som dreggel-servett!:)
SvaraRaderaSå mycket gott ni åt. Har lovat att det kommer mer mousse i år. Istället för pannacotta som jag snöat in på...
Ser gott ut!
SvaraRadera