Svärmors kryddstarka gryta
4 personer
500 gr grytbitar alt. fläskytterfile i bitar
salt och svartpeppar
3 dl buljong
1 gul lök
2 röda paprikor
1 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk curry
1/2 tsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 dl skållad skalad mandel
Gör så här:
Skär köttet i bitar. Stek och salta och peppra. Bryn löken. Tillsätt buljongen. Skär paprikan i bitar. Tillsätt sedan vetemjöl, paprikapulver, curry, ingefära, vitlök och creme fraiche. Låt puttra några minuter. Till sist läggs de skållade mandlarna i. Servera med sallad och ris!
Ett litet vintips! Claudio Rosso, Italienskt vin. 58 kr/flaskan. Otroligt gott vin för en liten peng! Se bara till att lufta vinet! Det bör göras på unga viner, som detta. Då syresätter man vinet och vädrar bort mindre önskvärda dofter. Detta vinet är en beställningsvara på systembolaget. Väl värt sin peng!
Bon Appetit ♥
Älskar alla "dina" grytor och gratänger. smidigt och gott!
SvaraRaderaKram Malin
Mmm....låter smaskigt! När är juicetävlingen angjord förresten?
SvaraRaderaC
Haha precis och allt som hade curry i sig var orientaliskt :-D Tack andra kulturer för förändring och nya matinfluenser!
SvaraRaderaGjorde den här grytan i dag, men vissa små ändringar. Jättegod!
SvaraRaderaLänkade till dig och din braiga blogg.
Kram Malin
Gott! För tankarna lite till kreolsk gryta ju =)
SvaraRadera