onsdag 25 april 2012

Onsdagspasta here we come! Pasta Hasta

Onsdagspasta på menyn och jag jag vet en som saknar detta nåt enormt, nämligen mannen här hemma. Han har befunnit sig i Asien i si så där 13 dagar, och är antagligen trött på ris vid det här laget ;)  Nu är det nedräkning, mindre än ett dygn kvar tills vi har honom på svensk mark...Läääääängtar!  Men man kan ju inte frångå traditionen så vi slog till på en onsdagspasta, som gick så snabbt att få ihop så man knappt hann blinka ;)  Under tiden pastan kokade gör man såsen och lite grönsaker att servera till...sedan är det bara att lägga upp! Kurrar magen, och maten borde stått på bordet för 10 minuter sedan är detta en rätt som passar perfekt! 


♥ Njut


Pasta Hasta
4 personer
400 gr okokt pasta typ Strozzarreti
150 gr ädelsost, gärna Saint Aguir
2 dl grädde
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Prosciutto skinka
Soltorkade tomater
Cocktailtomater
Ruccula
Parmesanost
Basilika för garnering
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen.
Häll i grädde, ädelosten i en kastrull och låt osten smälta. Pressa i vitlöken och salta och peppra. Smaka av! Såsen ska vara mycket smak på! Dela coaktailtomaterna i halvor, strimla soltorkade tomater på längden. Riv parmesanosten. 
När pastan kokat klar, häll av vattnet och blanda med den varma såsen.
Ta fram tallrikar och lägg ruccula i botten, sedan pastan. Lägg sedan prosciutto skinkan, tomaterna, soltorkade tomater, och strö över parmesanost.
Toppa med färsk basilika och servera med balsamicosirap till om så önskas.
Snabbaste pastan här ni här! Sedan är det bara att slå sig ner och njuta i lugnt och ro med ett glas rött! Det är vardagslyx ;) 




Ett fantastiskt gott vin som passar utmärkt till kvällens pasta!
Urmeneta Camenère 2011 79 kr/flaskan och kan beställas här! 

2 kommentarer:

  1. HEJ

    vill gärna veta dina erfarenheter att beställa vin så där på nätet, funkar det ? jag har hittat många sorter som finns där men inte på Systemet, vänligen maila elis_ohman@hotmail.com

    // elisabeth

    SvaraRadera
  2. Vilka underbara recept du bjuder på! Bara att titta på bilden - gör att det vattnas i munnen och det blir risk för översvämning på tangentbordet!
    Du har en härlig blogg som gör mig inspirerad att testa lite nya recept!!
    Love it!
    Kram

    SvaraRadera