Jösses vilken dag vi har haft! Helt underbart! Startade dagen med frukostbuffé på Kusthotellet för att fira vännen Linda som fyllde 35 år i januari. Bättre sent än aldrig Men jag tror den här morgonen var värt att vänta på. Kunde knappast få bättre firaden. Sedan blev det stranden, och sommarens första bränna! Svider och värmer gott på ryggen ikväll! Men vad gör man inte. Imorgon är det ändå jobbet, så ryggen får ju vila lite. Efter en sån här dag, var det ju bara som gjort för en härlig avslutning med grillning och en sommarsallad som knappast kunde bli mer säsongsbetonad. Den här rekommenderar jag skarpt att ni gör! Jag serverade grillad kyckling till. Mums, mums!
Nu vankas det Tinas sommarkök på TV4. Någon mer som sitter bänkad?
♥ Sommar, sommar å sol
Sommarsallad med chevré och jordgubbar
4 personer
500 gr jordgubbar
150 gr blandsallad
100 gr valnötter
250 gr chevré i rulle
1 baguetter
Vinägrett:
1 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1,5 msk rödvinsväger
3 msk rapsolja
nymald svartpeppar
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på högsta värme och grill. Skiva jordgubbarna och lägg upp på ett fat tillsammans med sallad och valnötter.
Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.
Skär baguetterna i 12 skivor. Skiva getosten. Fördela getosten på brödskivorna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och gratinera mitt i ugnen 2-3 min, passa noga.
Servera baguettskivorna på salladsbädden. Ringla över vinägrett, krydda med svartpeppar och salt.
Låter mycket gott och ser fräscht ut!
SvaraRaderaÅh, vilken läcker rätt! Denna måste jag absolut prova i helgen! Ha en bra dag i solen!
SvaraRaderaPinglan
Åh vad det låter gott!
SvaraRaderaJag tittade på Tina - och tog faktiskt mod till mig och gjorde den där glassen - yummie yummie - och fast den fick bara en timme i kylen (frysen var full)så var den himmelsk! Lite bär till hade nog suttit som en smäck men det missade jag helt..
Kram
Låter fräscht och gott. Kombon jordgubbar chevré känns helt rätt!
SvaraRaderaTrevlig blogg! // Lena