Nu får vi ut och passa på att njuta av solen, den tycks inte vilja vara framme hela dagen verkar det som, om man ska tro väderprognosen... Dagen får nog bjuda på liten cykeltur, krabbfiske och träningspass innan dagen är slut! Vad hittar ni på där ute i Sommarsverige?
♥ Carpe diem
Hallonmojito
1 drink
8 hallon
5 myntablad
4 cl färskpressad lime
1/2 lime i bitar
2 cl sockerlag
4 cl rom
Krossad is
Ev lite soda, annars kan detta uteslutas och bli en
Gör så här:
Blanda rom, hallon, mynta, lime, is, sockerlag. Skaka väl, och häll upp i glas, fyll på med mer is och ev. soda vatten
Muffins med Västebottensost och kräft- och gräslökskräm
ca 8 stora muffins
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
0,5 dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt
150 gr västerbottensost i tärningar
2 msk finhackad gräslök
Kräft- och gräslökskräm:
6 stora havskräftor, stjärten i bitar
200 gr philadelphiaost, naturell
1 dl creme fraiche
0,5 dl finhackad gräslök
salt och peppar
Dekorering:
1 stor havskräfta per muffins
Färsk gräslök
Gör så här:
Värm ugnen på 200°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner ägg, olja och yoghurt. vänd till sist ner osten och gräslöken. Fördela smeten i muffinsformar och grädd i ca 25 minuter. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en skål och rör om. När muffinsen har svalnat klicka på kräft- och skaldjurskrämen, och dekorera med en kräfta och gräslöksstrån.
Hallon med vaniljfluff under sockertäcke
6 desserter
250 gr färska hallon
ca 1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
300 gr grekisk yoghurt
2 krm vaniljpulver eller 1 urskrapad vaniljstång
ca 200 gr socker
Gör så här:
Vaniljfluff: Vispa grädden och blanda tillsammans med grekisk yoghurt, florsocker, vaniljpulver. Varva vaniljfluff och hallonen i portionsformar. Täck med plastfolie och ställ kallt, och låt blandningen bli fast. Strö över strösocker alt. råsocker, och bränn av ytan med en gasolbrännare eller i ugnen på grill. Se upp så det inte bränns!
Västbottensmuffins med kräft- och gräslökscreme.
Ett gott veteöl från Wisby Weisse.
Åh så nåt sött efter maten... Funkar ju med vilka bär som helst!
Oj, så mycket gott du lade upp! Speciellt hallonefefterrätten fångde mitt intresse!
SvaraRaderaMassa smaskens det där:):)
SvaraRaderaHoppas kvällen blir bra. Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Hej!
SvaraRaderaHar du gjort muffinsarna i små formar? Då menar jag sådana pyttesmå som de har formar till på Ikea?
Ha det gott!
Nu ska det bakas!
Pernilla
Hej Pernilla!
SvaraRaderaJag gjorde muffinsen i en fast muffinsplatta för 12 st muffinsar. Men tycker nog allt man kan göra muffinsen i mindre formar om man ska ha dem som förrätt. De är blir ganska stora. Smakar bäst nybakta, men funkar att frysa in också. Lycka till! Kram Gourmetmorsan
Hej!!
SvaraRaderaMan blir ju superinspirerad av att läsa alla dina goda recept. En fråga angående muffinsen ska de vara varma eller funkar det att äta de kalla?
Susanne
Hej Susanne!
RaderaDet funkar att äta de både varma som kalla. Men mest föredrar jag det lite ljumna :-)
Lycka till! Kram Gourmetmorsan