söndag 29 juli 2012

Efter regn kommer solsken!

Morr´n morr´n! Igår öste regnet ner och idag vaknar man till strålande sol! Det var verkligen inget man hade räknat med...men sååå härligt! Igår hade vi underbara vänner här hemma, och vi hade från början lite grillplaner, men de byttes snart mot något annat, då himmeln blev mörkare än mörkast ;) Vad sägs om Hallonmojjito, Västbottensmuffins med kräft- och gräslökscreme, örtbakad lax med sparrispotatis, hallon med vaniljfluff under sockertäcke, och så lite gott i glasen?  Jo, ört- och parmesanbakad lax har ni ju sett tidigare här på bloggen, men den är ju så otroligt god, så det kommer vi aldrig tröttna på. Receptet hittar ni här! Det där små röda underbara bären som kallas hallon, kan man ju heller aldrig tröttna på, så det var lite tema över kvällen som ni märker 
Nu får vi ut och passa på att njuta av solen, den tycks inte vilja vara framme hela dagen verkar det som, om man ska tro väderprognosen... Dagen får nog bjuda på liten cykeltur, krabbfiske och träningspass innan dagen är slut! Vad hittar ni på där ute i Sommarsverige?


♥ Carpe diem




Hallonmojito
1 drink
8 hallon
5 myntablad
4 cl färskpressad lime
1/2 lime i bitar
2 cl sockerlag
4 cl rom
Krossad is
Ev lite soda, annars kan detta uteslutas och bli en 
Gör så här:
Blanda rom, hallon, mynta, lime, is, sockerlag. Skaka väl, och häll upp i glas, fyll på med mer is och ev. soda vatten





Muffins med Västebottensost och kräft- och gräslökskräm
ca 8 stora muffins
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
3 ägg
0,5 dl rapsolja
2 dl naturell yoghurt
150 gr västerbottensost i tärningar
2 msk finhackad gräslök

Kräft- och gräslökskräm:
6 stora havskräftor, stjärten i bitar
200 gr philadelphiaost, naturell
1 dl creme fraiche
0,5 dl finhackad gräslök
salt och peppar

Dekorering:
1 stor havskräfta per muffins 
Färsk gräslök

Gör så här:
Värm ugnen på 200°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner ägg, olja och yoghurt. vänd till sist ner osten och gräslöken. Fördela smeten i muffinsformar och grädd i ca 25 minuter. Lägg alla ingredienserna till toppingen i en skål och rör om. När muffinsen har svalnat klicka på kräft- och skaldjurskrämen, och dekorera med en kräfta och gräslöksstrån. 





Hallon med vaniljfluff under sockertäcke

6 desserter
250 gr färska hallon
ca 1 dl florsocker
3 dl vispgrädde
300 gr grekisk yoghurt
2 krm vaniljpulver eller 1 urskrapad vaniljstång
ca 200 gr socker 
Gör så här:
Vaniljfluff: Vispa grädden och blanda tillsammans med grekisk yoghurt, florsocker, vaniljpulver. Varva vaniljfluff och hallonen i portionsformar. Täck med plastfolie och ställ kallt, och låt blandningen bli fast. Strö över strösocker alt. råsocker, och bränn av ytan med en gasolbrännare eller i ugnen på grill. Se upp så det inte bränns!



   
Västbottensmuffins med kräft- och gräslökscreme.

Ett gott veteöl från Wisby Weisse.
Åh så nåt sött efter maten...  Funkar ju med vilka bär som helst!





6 kommentarer:

  1. Oj, så mycket gott du lade upp! Speciellt hallonefefterrätten fångde mitt intresse!

    SvaraRadera
  2. Massa smaskens det där:):)
    Hoppas kvällen blir bra. Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Har du gjort muffinsarna i små formar? Då menar jag sådana pyttesmå som de har formar till på Ikea?
    Ha det gott!
    Nu ska det bakas!
    Pernilla

    SvaraRadera
  4. Hej Pernilla!
    Jag gjorde muffinsen i en fast muffinsplatta för 12 st muffinsar. Men tycker nog allt man kan göra muffinsen i mindre formar om man ska ha dem som förrätt. De är blir ganska stora. Smakar bäst nybakta, men funkar att frysa in också. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  5. Hej!!
    Man blir ju superinspirerad av att läsa alla dina goda recept. En fråga angående muffinsen ska de vara varma eller funkar det att äta de kalla?
    Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Susanne!
      Det funkar att äta de både varma som kalla. Men mest föredrar jag det lite ljumna :-)
      Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera