onsdag 8 augusti 2012

Onsdagpasta here we come!

Vet inte om det är höstvindarna och de mörka regnmolnen som gjorde att jag for omkring här hemma ikväll och tände alla levander ljus jag kunde uppbringa... det är helt otroligt vad man ställer om sig till höst! För det mesta brukar jag tycka att det är sååååå otroligt mysigt när man får krypa in och njuta av att det börjar mörkna och man tänder massa levande ljus och kanske till och med en brasa. Men i år känner jag att jag inte är färdig med sommaren ännu... men jag börjar inse att jag måste nog erkänna att så är fallet. Nej, nu slutar jag älta det här förbannade vädret ;)  Oavsett väder blev här onsdagspasta...det kan inte ändras på. Onsdagar kommer oavsett man vill eller inte... men här ser vi fram emot den dagen varje vecka. Det är nåt speciellt att få njuta av en pastarätt, hur enkel eller komplisserad den än är, går det alltid hem. Men ett gott vin till, är det en av veckan höjdpunkter helt enkelt. Idag blev det färsk tagliatelle med vitlök, persilja, citron, oliver och kyckling. Härligt frisk och enkel rätt som kommer göras fler gånger. Yeah!
Häromdagen fick jag en ljuvlig bukett med rosor i blandade färger av en underbar vän! Varje gång jag tittar på buketten blir jag  så glad! Vad blommor kan göra underverk! 
Nej, nu är det dags att krypa till kojs, imorgon vankas det lite kräftskiva, men mer om det då. Ha det fint alla underbara bloggläsare där ute  Släng gärna in en kommentar, så jag vet att ni har det bra ;)


♥ Natti natti


Kycklingpasta med vitlök, citron och fetaost
2 personer
1 näve bladpersilja
2 finhackade vitlöksklyftor
10 svarta oliver, kalamata
1/2 citron, pressad
Smulad fetaost
salt och peppar
1 pkt färsk tagliatelle
2 kycklingfileér
Örtsalt och persillade
Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningen.
Krydda kycklingfileerna med örtsalt och ev. persillade. Stek dem i ugnen i ca 20-25 minuter på 200°C.
Finhacka vitlöken, pressa citronen, hacka persiljan. Stek vitlök och persiljan lätt i stekpanna några minuter. Tillsätt pastan och citronsaften. Till sist tillsätt den skivade kycklingfilén och oliverna. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.  Servera på rucculabädd med Balsamicosirap och smula över fetaost. 




Gott rosevin "Marques de Caceres" som Svensk Dagbladet gav 5 av 6 täningar för årets rosevin 2011. Ni kan läsa mer här!
77 kr flaskan på Sytembolaget


Härliga rosor.... 


4 kommentarer:

  1. Denna rätt kommer testas inom kort!
    Diggelidiggar dina bilder på da lovely roses:)

    SvaraRadera
  2. Det är så kul att läsa din blogg - med goa texter och underbara bilder!
    Jag ska nog prova det där med en viss maträtt på en viss veckodag istället för som nu - fundera mig gråhårig på hur veckans matsedel ska se ut...smart tips som jag snabbt tar till mig. Tackar!
    Ha en go helg!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hej:) Ser ljuvlig ut onsdagspastan och oliver som är sååå gott. Denna vill jag testa och kommer att testa:) inom kort. Blir till att skriva upp lite oliver på inköpslistan:)resten finns redan hemma:)

    SvaraRadera
  4. Vad trevligt att få fina blommor av en vän :) sånt värmer!

    SvaraRadera