måndag 13 augusti 2012

Slå till på lite Tapas!

Tapas funkar i alla lägen! För det mesta brukar det bli hyfsat lika rätter som dukas fram. Men den här gången slog vi till på en ny liten rätt, nämligen Räksaganaki. Saganaki tycker jag låter mer japansk än grekisk som rätten ursprungligen härstammar ifrån. Saganaki uppkom från den enportionsstekpanna som rätten tillagas i. Det är alltid ost inblandat i rätten, antingen saganakiost eller fetaost men också citron. Jättegott att dopp bröd i, ska tilläggas. Den gick verkligen upp i topp här hemma. Så jag tycker ni ska testa när tillfälle ges. Gillar ju, som ni förstått tapas ganska mycket. Vi dukar gärna fram det när man inte riktigt vet vad man är sugen på, och vill ha lite av allt. Perfekt också när man behöver rensa lite i kylskåpet också;) Vad är er favorit på Tapas-bordet eller när det vankas plockmat?


♥ Kram


Räksaganaki
4 personer
ca 400 gr skalade räkor
1 gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater, gärna körsbärstomater
100 gr fetaost
1 citron
Persilja
Salt och peppar
Chiliflakes (Santa Maria) alt. färsk hackad chili
Gör så här:
Skala räkorna och lägg i en skål. 
Skala och hacka gul lök, vitlök. Stek löken så den blir njuk, tillsätt en burk tomater och låt puttra i 5-10 min. Smaka av med salt, peppar och chili. Tillsätt hackad persilja och till sist räkorna. Låt de bara bli varma. Inte förlänge för så blir det lätt sega. Till sist toppa med smulad fetaost och klyftor av citron.




 Räksaganaki...hmmm så gott!
Quesadillad med salami och getost, stark chorizokorv, honungsgriljerade revben, parmaskinka och crustader med kräftsallad!
Klassisk rätt som tomat och mozzarella, å oliver i massor... 

2 kommentarer:

  1. Super gott med Tapas.. det äter vi ofta.
    Favoriten är en rå chorizo korv som finns på ica maxi med vitlök o chili o olivolja doppa bröd till, vi har några favoriter som vi har provat oss fram.

    Älskar tapas :)
    hemma gjord aioli är ett måste.

    Mvh Mitta

    SvaraRadera
  2. Jag älskar också tapas, men som du säger blir det ofta samma rätter. Jag äter gärna skaldjursrätter när vi har tapas. Ska absolut testa detta, ser grymt gott ut. Kul med något nytt.

    SvaraRadera