söndag 17 februari 2013

Förrätt som toppar!

Januari och februari brukar vara ganska dryga månader, och med "dryga" menar jag alldeles för lugna och segdragna, om ni frågar mig. I år har det bara rasslade på och vips är vi snart inne i mars, och det är verkligen inte som det brukar vara. I veckan som gick fick vi även inbjudan till cykelfesten som går av stapeln i maj. Den får man ju bara inte får missa!  När den där inbjudan kommer sätter den även fart på tankarna på vilken rätt som kanske faller på vår lott i år.. Blir det förrätt, varmrätter eller dessert? Får vi förrätt, kanske det rent av blir denna underbara rätt med bresaola, tryffelkräm, ruccula och parmesan. Den är helt vansinnigt god, och som min svägerska uttryckte det: "Jag tror jag smäller av...det här var det godaste jag ätit på länge". Så där har ni betyget ;) 

♥ Må gott alla underbara bloggläsare runt om landet!






Bresaola med tryffelcreme, ruccula och parmesan
10 personer
300 gr bresaola
2/3 dl pinjenötter
100 gr ruccula
150 gr parmesanost
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
Tryffelcreme:
2 dl creme fraiche
1 tsk tryffelolja
1/2 tsk rivet citronskal
2 krm salt
Gör så här:
Creme: Vispa creme fraichen fast med elvisp. Tillsätt tryffeloljan, citronskal och salt. Häll cremen i spritspåse och förvara kallt till servering.
Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna.
Lägg ut bresaolan på tallrikar. Strö över nötterna och lägg på rucculan. Hyvla osten och strö över köttet. Droppa på oljan och strö över salt och peppar över salladen. Sprita tryffelcremen i små klickar runt om och servera.


Cykelfest inbjudan!

5 kommentarer:

  1. Du är grym!!!! Tack för alla goda recept!!! H. Mia

    SvaraRadera
  2. En liten fråga: Vilken tryffelolja använder du? Tack för många goda matidéer!

    SvaraRadera
  3. Ja, man skulle vilja veta redan nu vad man blir tilldelad för rätt...:).

    SvaraRadera
  4. Du borde ange att du tagit det rakt av från Allt om Mat

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym! Om det är av stor betydelse för dig att jag anger vart recepten är hämtade eller gett mig inspiration, ska jag försöka ange det i fortsättningen. /Gourmetmorsan

      Radera