måndag 1 april 2013

Smarrig Hallon- och chokladtårta

Hej på er alla bloggläsare!
Hoppas ni har haft en lika bra påsk som jag. Här har vi haft härliga vänner på middag, både på Skärtorsdagen och självaste Påskafton. Tur att få en dag emellan och få vila upp sig på ;) 
Eftersom solen visat sig från sin bästa sida idag, gav vi oss ut i trädgården i ett jehu, och fram åkte utemöblerna. Att det skulle sammanfalla så väl att ställa fram klockan, med att ta fram utemöblerna... Vilken tajming ;)
Det är nu man börjar inse vad vi har för härlig tid framför oss... Här ska njutas! Har precis laddat min telefon med boken "Bli en vinnarskalle" av Olof Röhlander också. Nu ska jag ute och gå... Tycker det är perfekt att promenera och lyssna på något bra under tiden, och så får man lite egentid samtidigt som man laddar batterierna. Kan ju knappast bli bättre...  Inte heller kunde desserten bli bättre i torsdags när vi hade lite gäster... Det bjöds på en smarrig Hallon- och chokladtårta, som man helt enkelt förbereder innan, och den ska bara tas upp från frysen, när man sätter sig och äter varmrätten. Då blir den som bäst när det är dags för dessert. Härligt krämig och helt underbart god! En riktigt hit...trust me´! Så blir det dessert på cykelfesten för Gourmetmorsan, blir det nog den här som vi kommer bjuda våra gäster på.



♥ Take care!




Hallon- och chokladtårta
8 personer

3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
200 gr hallon, mixade

1 påse maränger
3 dl vispgrädde
2 ägg, lättvispade
1 msk pressad citron
200 gr smält choklad

Gör så här:
Vispa 3 dl vispgrädde. Blanda i 1 dl florsocker.
Mixa 200 gr hallon och rör ner i grädden.
Fyll blandningen i en form med löstagbar kant, gärna storlek större.
Häll en påse maränger över blandningen. In i frysen.

Vispa 3 dl grädde. Rör ner två lättvispade ägg tillsammans med 1 msk pressad citron. Smält 200 gr choklad (mörk eller ljus, välj själv). Rör ner chokladen i smeten. Bred smeten över den frysta tårtan med marängen.

Vid servering kan man riva över choklad eller nougat. Jag garnerade tallriken med lite Polkasås. Men självklart kan man mixa lite mer hallon och lägga på tallriken innan tårtbiten placeras.

Tas ut ur frysen när varmrätten serveras. Då blir den som bäst när det blir aktuellt för dessert. Ska serveras lite lagom tinad.






12 kommentarer:

  1. Ser riktigt god ut! Hallon och choklad är ett vinnande team helt enkelt.

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig påsk! Smidigt att bara behöva ta ut desserten ur frysen!

    SvaraRadera
  3. Mums blir jättesugen på testa men har en fråga om även när man lagt på chokladsmeten om tårtan ska in i frysen igen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tårtan ska in i frysen igen och tas ut den stund innan den ska serveras. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera
  4. Hur länge ska botten/marrängsmeten var inne i frysen innan man lägger på det choklad-lagret? Hur länge hade du den i frysen när alla lager var på?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Den bör vara inne så chokladsmeten lägger sig ovanpå. Några timmar iallafall. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera
  5. Så gott det ser ut! Måste prova! Polkasås var köper du det?

    SvaraRadera
  6. Hej!
    Ica har en polkasås som är jättegod. Så där köpte jag den :-)
    Kram Gourmetmorsan

    SvaraRadera
  7. Vad för sorts choklad använder du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag använda hälften Marabou mjölkchoklad och hälften mörk choklad. Tog helt enkelt vad jag hade hemma. Ta det som du tycker bäst om. Kram Gourmetmorsan

      Radera
  8. Tror du man kan förbereda den flera dagar i förväg och ha i frysen eller bör den kanske göras samma dag som den ska ätas?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lina!
      Självklart kan den förberedas flera dagar före. Till och med längre... så den är perfekt att ha på lut i frysen. Då blir ju festen/bjudningen så mycket enklare. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera