söndag 26 maj 2013

Dags för grillen igen!

Gokväll på er! Här har det ena firande avlöst det andra. Jösses vad vi har ätit. Känns som man inte gjort något annat. Men det är väl så när det är Mors dag :-) Imorgon är det ny vecka och kanske lite nyttigare...vad vet jag :-)

Igår hade vi så fint väder att det var dags för grillen att bekänna färg igen. Det blir en hel del grillande just nu, och sommaren har inte börjat! Dessutom behöver vi en ny grill, och valen är ju många. Så det är lite smått förvirrande. Ska det vara gasol- eller kolgrill är den stora frågan nu? Just nu lutar det åt gasol, men tips mig gärna om ni har erfarenhet av det ena eller det andra :-)

På grillen igår åkte det på lite härlig kyckling och som tillbehör baconfyllda potatisar. Jag tog inga bakpotatisar, utan vanlig större potatis, men det gör man ju som man vill. Det bästa med detta är att det går att förbereda tidigare på dagen, för att sedan ta fram och lägga på grillen samtidigt som man grillar köttet eller kycklingen, eller vad man nu önskar att ha till. För visst är det mycket trevligare när alla kan vara ute och umgås runt grillen? För man vill ju inte vara den som hamnar i köket när resten av sällskapet njuter i den härliga sommarkvällen :-) 

Nu blir det nog till att hoppa ner i sängen och läsa klart den andra boken om Mr Grey... är såååå nyfiken på hur den kommer sluta. Sedan blir det till att införskaffa sig nr 3. 

Imorgon blir det återigen "vabbande", då det där "kopporna" inte tycks ge med sig... hur länge kan vattkoppor hålla på egentligen, är ju inne på dag 10 nu. Nån som vet? 

Jag vet att många är inne och läser och det är jag så glad för, men det haglar inte av kommentarer från er. Det är alltid roligt om ni ger er tillkänna med ett litet hej. Skriv gärna om det är något speciellt som ni tycker är roligt att läsa om eller saker ni gärna skulle se att jag skriver mer om. Det blir så mycket roligare, när jag vet vad ni tycker :-)


♥ Tjingeling!




Baconfyllda potatisar
4 bakpotatis
1,5-2 paket bacon
1 gul lök, finhackad
2 dl creme fraiche
2 msk gräslök
1 dl västerbottenost alt. parmesanost
salt och peppar
Gör så här:
Skrubba potatisen så de blir rena. Stick hål i dem med en gaffel runtom.
Baka potatisen i ugnen på 225°C, tills de blir mjuka. Ta ut och låt svalna något. Har man bakpotatis delarman dem på mitten, annars skär man ett lock och gröper ur dem och lägg innehållet i en bunke. Värm en stekpanna och stek de små baconbitarna tillsammans med löken så de blir gyllenbruna. Häll det i bunken tillsammans med potatisen. Blanda i crème fraiche, lite av osten, den hackade gräslöken och smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen tillbaka i de tomma skalen och toppa med lite ost. Sedan kan man välja att tillaga de färdigt på grillen. Ca 10-15 minuter, eller i ugnen 225°C i 10-15 minuter.




Innan de åkte in i ugnen.


Smarrigt tillbehör till det grillade! Potatisarna blir gott krispiga. Yammie!


9 kommentarer:

  1. Sofia Emanuelsson26 maj 2013 kl. 22:26

    Detta måste jag bara testa. Låter helt ljuvligt gott. Tack för all inspiration! Din blogg är nr 1 för mig. Kram Sofia (din gamla sommarkompis :-))

    SvaraRadera
  2. De där potatisarna såg riktigt goda ut, måste testas!! Säg bara till när du vill ha 3:an av Mr Grey så får du låna den av mig.

    Kram Linda

    SvaraRadera
  3. Hej!

    Jag tycker inte du ska satsa på gasol - om inte tid är det viktigaste för er. Kol är alltid att föredra och när man grillar ska det gärna få ta lite tid. Det är skillnad på slutresultatet.

    När det gäller potatisarna - testa göra dem på grillen nästa gång, jag gjorde något liknande nyligen och det fungerar kanonbra. Just att kunna tillaga allt på grillen är det bästa med en bra kolgrill.

    SvaraRadera
  4. Hej! Vill bara berätta att jag gillar din blogg jättemkt o har använt många av dina recept. Alltid kul med lite nytt på matfronten! Har även tipsat släkt o vänner om din blogg. Hälsingar Ulrika i Ystad

    SvaraRadera
  5. Jag är här ofta, älskar dina laxrecept och allt med kyckling. Jag önskar mig lite fler recept som passar nu när bikinisäsongen närmar sig, typ sallader (man blir mätt av!) och gott kött!

    SvaraRadera
  6. Vilka godingar! Dom ska jag verkligen testa.

    SvaraRadera
  7. Jag har 3:e boken, du får låna den!!:))
    Kram Jessica på ploggatan

    SvaraRadera
  8. Man blir så sugen på grillat. Gjorde grillad öring igår. Smaskens :)

    SvaraRadera