söndag 19 maj 2013

Försöka går ju...

Hej på er! 

Sitter just nu framför TV´n och kollar in Hockeymatchen mellan Schweiz och Sverige... än så länge tycks det se bra ut... Heja heja! 
Fast jag vet egentligen inte om jag ska skratta eller gråta för tillfället... Igår fick vi bekräftat de som vi befarat: Det där små röda prickarna på lilltjejen visade sig vara vattkoppor, och vi som skulle åka till Cypern på måndag! Oh no! Inte nu! Vad gör vi? Med lite efterforskningar, visade det ju sig att det var förbjudet att flyga och att man med vattkoppor inte skulle vistas i solen... var det ju bara att kapitulera!  Känns ju lite si så där... fast hälsan går ju före... men det är varken kul för oss eller den andra familjen som vi skulle åka med. Men vi får hoppas de får en härlig semester ändå, utan oss! Snyft!

Det är tur vi har en annan inplanerad tripp framöver att se fram emot! Kan villigt erkänna att det var ett tungt bakslag, de där röda prickarna! Men tur i oturen, för det är ju bra att det får de där kopporna också... hoppas nu att även lille Vincent får det snart, för annars kan det bli ett långvarigt vabbande. Men det är bara att resa sig och ta nya tag! Cypern finns väl kvar får vi hoppas ;-) 

Men vi fick iallafall försöka känna feelingen igår, när temperaturen liknade Cyperns med 30 grader.... Vad hände? Rena rama högsommarvärmen, och vi satt ute till sent på natten och njöt. Härligt :-) Så det blev en Passion Mojito som vi surplade i oss utan problem till tonerna av segervinnaren i årets Eurovison song contest 2013 -  Emmelie de Forest! Var det rätt låt som van tyckte ni? Själv hade jag ingen jättefavorit, men tycker absolut hon var en värdig vinnare.  Men en sak är iallafall säker, Passion Mojito kommer garanterat bli en av mina sommarfavoriter 2013! 



♥ ♥  



Passion Mojito
1 drink
1 lime
2 tsk socker, alt. 3-4 tsk sockerlag med mynt
2 st myntakvistar
2 dl passionsfruktjuice
1/2 passsionsfrukt
3 msk vit rom
2 dl krossad is
1 st myntakvist till garnering

Sockerlag:
2 dl socker
3 dl vatten
2 kvistar mynta
Koka upp alltsammans, och låt sedan svalna. Ta bort myntan och använd till drinken.
Blir ju mer, men häll upp på flaska och förvara i kylen.

Gör så här:
Dela limen i bitar, och lägg i en shaker. Repa bladen från myntan och tillsätt till limen. Tillsätt sockret/sockerlagen, och muddla lime, mynta och socker. Tillsätt isen i ett glas och häll över blandningen samt rom. Tillsätt passionsfruktjuicen, och toppa med en kvist färsk mynta! Vill man kan man gröpa ut passionsfrukten och blanda ner den i drinken, eller servera den uppepå! 




3 kommentarer:

  1. Men fy, era stackare! Min son Ludvig har en njurskada, så han har faktiskt fått vaccin mot vattkoppor. Men för två år sedan var vi svettiga. Vi skulle resa till Mallis och hela dagis hade fått kopporna. Vi höll honom hemma så mycket vi kunde och håll tummarna. Vi kollade också upp om han redan haft det utan att vi märkt det, det hade han inte... Men tummarna gjorde susen och vi kunde resa.

    Tur att ni har annat att se fram emot också!

    Drinken ser farligt läskande ut!

    Kram kram

    SvaraRadera
  2. Usch, vilken osis :-( Det spelar ingen roll om man försöker intala sig att man är glad att det inte var något värre, besviken blir man så klart.
    Drinken både ser galet god ut och låter perfekt nu till sommarens kommande partyn.

    SvaraRadera
  3. Fy bubblan så tråkigt! Lider med er... det är ju så härligt att ha en sådan här resa att se fram emot, men vad gör man. Det är finns inget annat än att gilla läget:(
    Jag får hålla mig långt ifrån er, för jag har själv inte haft vattkoppor...
    Kram på er! /annette

    SvaraRadera