tisdag 7 maj 2013

Krispigt asiatiskt! Vilken fullträff!

Gokväll på er!
Hoppas ni haft lika härligt väder som vi haft här! Rena rama sommarvärmen slog ju till idag. Gick i shorts i eftermiddag och kväll och termotern visade 20 grader... Halleluja! Det är ju nästan så man kommer i chock... men gärna det :-) 

Imorse tog jag min andra morgonrunda, innan de andra i huset vaknat och det är en sådan energiboost så jag vet inte vad. Under promenadens gång, hinner jag tänka och nästan bli lite irriterad på mig själv...  "Varför gör jag inte det här regelbundet?" Irritationen och mina tankar försvinner lika fort som de kom när jag får sällskap av ett rådjur ungefär 2 meter ifrån mig. Den står där och intar morgonens först måltid i ett hav av vitsipporna. Så vackert! Den behagade inte bli särskilt rädd när jag kommer strosandes... jag hann till och med knäppa ett antal bilder med mobilen, innan den tycker att jag störde frukost-lugnet :-) Att sedan lyssna till allt fågelkvitter, gör ju så man nästintill kvittrar lite själv också ;-)  Det var verkligen inga problem att bege sig till jobbet sedan. Kom på mig själv med, hur viktigt det faktiskt är att stanna upp och iaktta och lyssna...  Ibland blir stegen lite för snabba och man hinner inte känna efter! Så en gång är ingen gång, två gånger blir lätt en vana. Jag hoppas det gäller för mig och mina morgonpromenader framöver! 

Till middag blev det asiatisk och det var bane-mej en fullträff! Älskar hettan och dessa smaker tillsammans med den krispiga salladen! Fungerar ju perfekt som LCHF. Lever man strikt efter det, bör man ersätta rörsockret med annat sötningsmedel, eller rent av hoppa över det. 

Lova också återkomma med vår cykelfest som gick av stapeln i helgen! Men till dess....


♥ Take care!





Isbergsskålar med asiatisk färs
2 personer Om man bara äter detta

500 gr blandfärs
1 knippe salladslök
1 bit ingefära (25 gr)
2 vitlöksklyftor
1 röd chili, finhackad
1 msk rapsolja
0,25 dl fisksås
1 msk japansk soja, typ kikkoman
1,5 msk pressad lime
1 msk rörsocker, strö
1 isbergssalladshuvud
1 kruka koriander
0,5 dl cashewnötter

Gör så här:
Ansa och strimla salladslöken. Skala och finriv ingefäran och vitlök. Körna ut och finhacka chilin. Stek färsen tills den fått fin färg. Tillsätt salladslök, ingefära och vitlök och chili. Låt steka med några minuter. Krydda med fisksås, soja, lime och socker. 
Bryt loss isbergsalladsbladen, och lägg i iskallt vatten i 20 minuter så de blir riktigt krispiga. Låt rinna av på handduk. Grovhacka koriandern och cashewnötterna och toppa ovanpå den ljumna färsen. Fördela färsen på isbergsalladsskålarna, och servera! Passar perfekt att ha på buffébord som en rätt. 

2 kommentarer:

  1. Mmm gott, älskar asiatiskt!
    Ha en fantastisk kväll!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  2. Det var inte dåligt att komma så nära rådjuret.

    SvaraRadera