
fredag 7 maj 2010
Bomans smarriga mintkaka!

torsdag 6 maj 2010
Kycklinggratäng från Svedala!

4 port
1 grillad kyckling (alt 4 kycklingfiléer)
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 msk dijonsenap
1½ tsk dragon
1½ tsk franska örter
1½ tsk italiensk salladskrydda
½-1 tsk salt
2 vitlöksklyftor
svartpeppar
2 dl riven ost med smak, tex prästost
Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar
(alt skär filéerna i bitar och stek dem i panna).
Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda alla
ingredienser till såsen och häll över kycklingen.
Avsluta med riven ost. In i ugnen 200 C ca 20 min.
Servera medfärsk pasta och en god sallad.
Utskriftsvänlig version - Klicka här!
onsdag 5 maj 2010
Fiskexporten lanserar ny hemsida!
Italienskt bjudbröd...Voila!

Till ett bröd (ca 4 port) behövs:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
500 köttfärs
smör att steka i
1 burk krossade tomater
2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk
1-2 tsk salt
peppar
en nypa socker
1 dl blandade oliver utan kärnor
125 g mozzarella
150 g riven ost (gärna med mycket smak)
1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)
Hacka lök, vitlök och tomaterna. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. Ställ åt sidan och låt svalna något.
Skär av ett lock på brödet och gröp ur det till sdet återstår en kant på ca 2 cm runtom. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. Grädda i 175 C ca 30 min tills det är genomvarmt.
Servera med en god blandsallad med mango, tomat, gurka oc några droppar olivolja och italiensk salladskrydda!
Utskriftsvänlig version, klicka här!
tisdag 4 maj 2010
Slingegatan bjöd på inbakad lax!

Beräknat för 4 portioner
| ![]() |
|
Blanda ihop ingredienserna väl och låt degen vila i kylen 1 timme. Därefter kavla ut en smördegsplatta cirka 40 x 40 cm.
Lax
1 kg gravad lax.
Helst en skinnfri och urbenad mittenbit. Skär ett snitt på mitten av laxbiten, så att det bildas ett lock som går att fälla upp (som en bok).
Fyllning
2 dl strimlad purjolök
2 dl hackad bladspenat
2 dl hackad rucola eller zuccini
1 dl finhackad dill
2 dl riven ost
1 krm vitpeppar
2 äggulor
1 msk dijonsenap
Blanda ingredienserna och lägg i mitten på fisken, vik tillbaka locket och platta till.
Lägg fisken på mitten av smördegsplattan. Pensla kanterna med ett uppvispat ägg, vik ihop smördegsplattan runt fisken, som ett kuvert, och lägg öppningen nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla översidan med uppvispat ägg.
Grädda i 200° C cirka 20-25 minuter
Potatisen och såsen får jag be om att få återkomma till! Likaså den goda mintkakan som vi fick till efterrätt.
måndag 3 maj 2010
Sandkullens lax och Sveciasoppa som aptitretare!


söndag 2 maj 2010
Släpp kossorna loss det är vår...

Jösses vad en helg går fort... Jag har tyvärr inte fått in allt i