torsdag 6 maj 2010

Kycklinggratäng från Svedala!


Det fick bli kycklinggratäng till lunch innan mannen här hemma
begav sig iväg för ytterligare några dagar i Kina för att kolla in
tillverkningen av höstens skokollektion. Allt för att slippa ris,
som det blir rätt mycket av för hans del de kommande dagarna
fick det bli pasta till en god och otroligt smakrik kycklingrätt.
Perfekt att laga i stora lass för att frysa in och ta fram när
lunchen ska gå snabbt och lätt... Kan ju knappast bli enklare
med några minuter i micron :-)

Kycklinggratäng från Svedala

4 port


1 grillad kyckling (alt 4 kycklingfiléer)

3 dl matlagningsgrädde

2 dl creme fraiche

1 dl chilisås

2 msk dijonsenap

1½ tsk dragon

1½ tsk franska örter

1½ tsk italiensk salladskrydda

½-1 tsk salt

2 vitlöksklyftor

svartpeppar

2 dl riven ost med smak, tex prästost


Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar

(alt skär filéerna i bitar och stek dem i panna).

Lägg kycklingen i en ugnsform. Blanda alla

ingredienser till såsen och häll över kycklingen.

Avsluta med riven ost. In i ugnen 200 C ca 20 min.

Servera medfärsk pasta och en god sallad.


Utskriftsvänlig version - Klicka här!




2 kommentarer:

  1. Hej!
    Då har jag äntligen hittat hit efter rekommendationer från Åsa och Pierre. Kycklinggratängen står och puttrar i ugnen, återkommer senare med omdöme.

    Vad duktig du är! Många läckra recept som en fantasilös tvåbarnsmamma definitivt kommer att prova.

    Ha en bra dag!

    Martina

    SvaraRadera
  2. Hej igen!

    Då var maten uppäten och resterna sparade i matlådor till sambons stora förtjusning. En rätt helt i vår smak. Tog däremot endast 1 msk senap för småkillarnas skull och tyckte att det var fullt tillräckligt med smak ändå.

    Superenkelt och jättegott!!

    Martina

    SvaraRadera