De här goda biffarna fick jag receptet av en före detta kollega,
vars son hade dem som favoriter. Nu har även favoriterna hittat
till oss, och de hamnade verkligen på listan. Supergott med
den smälta mozzarellan i mitten...
Köttfärsbiffar med gömd mozarella
4 port
800g blandfärs
3 msk ströbröd
½ dl ekologisk mjölk(Krav)
2 ägg
En finhackad gul lök
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk oregano
1 tsk torkad basilika
1 msk färsk timjan från trädgården
1 msk hackad/klippt persilja
1 krm svartpeppar
1-2 påsar mozarella (a´125 gram)
Flytande margarin att steka köttfärsbiffarna i.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva potatis. Pensla med smält smör. Salta. Sätt in potatisen i ugnen. Låt dem få fin färg och bli mjuka. Blanda skorpmjöl och mjölk och låt svälla en liten stund. Blanda sedan alla övriga ingredienser till köttfärsen i en skål tillsammans med skorpmjöl och mjölk. Arbeta ihop allt till en jämn smet. Forma tunna platta biffar i storlek som ishockeypuckar. Skär mozarellan i tunna skivor. Lägg en skiva mozarella mellan 2 biffar och sätt ihop biffarna så att inte osten syns. Detta tar lite tid men är värt allt besväret. Värm en stekpanna med lite olj flytande margarin. Stek biffarna ca 3 min på varje sida så att de får fin färg.
Lägg efterhand biffarna i en ungsfast form. När du stekt alla köttfärsbiffarna låter du dem bli färdiga i ugnen ca 10-15 min. Servera biffarna med knapriga potatisskivor och fetaostkräm och sallad.
Fetaostkräm
4 port
1 burk creme fraiche
2-3 msk honung
100 gr grovsmulad fetaost
3 msk Färsk hackad basilika
salt/peppar
Blanda samman alla ingredienserna strax innan servering.
Får såsen stå blir den lätt för rinnig.
Innan stekning.
Härligt smält mozzarella i mitten av biffen
Potatisskivor i ugnen. Kryddade med örtsalt.
Så goda de ser ut! Osten som bara rinner ut... Och vrålhungrig är jag :-/
SvaraRaderaJag har tänkt att göra det jättelänge, så det är väl dax snart :)
SvaraRaderaTestat dessa, kanongoda! +++++
SvaraRadera