Beräknat för 4 portioner
|
Blanda ihop ingredienserna väl och låt degen vila i kylen 1 timme. Därefter kavla ut en smördegsplatta cirka 40 x 40 cm.
Lax
1 kg gravad lax.
Helst en skinnfri och urbenad mittenbit. Skär ett snitt på mitten av laxbiten, så att det bildas ett lock som går att fälla upp (som en bok).
Fyllning
2 dl strimlad purjolök
2 dl hackad bladspenat
2 dl hackad rucola eller zuccini
1 dl finhackad dill
2 dl riven ost
1 krm vitpeppar
2 äggulor
1 msk dijonsenap
Blanda ingredienserna och lägg i mitten på fisken, vik tillbaka locket och platta till.
Lägg fisken på mitten av smördegsplattan. Pensla kanterna med ett uppvispat ägg, vik ihop smördegsplattan runt fisken, som ett kuvert, och lägg öppningen nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla översidan med uppvispat ägg.
Grädda i 200° C cirka 20-25 minuter
Potatisen och såsen får jag be om att få återkomma till! Likaså den goda mintkakan som vi fick till efterrätt.
Vet inte om jag någonsin ätit inbakad lax. Konstigt egentligen eftersom jag ändå växt upp under tider då man bakade in allt ;-) Ser som vanligt gott ut hos dig!
SvaraRadera