Idag skiner solen ikapp med alla människors leenden känns
det som. Varberg har fylls med massa solglada pingstfirare
och hela stan bubblade som om det redan var rena hög-
sommaren... Underbart!
Ikväll blir det grillning och till efterrätt har jag gjort
Polkapannacotta med vit chokladmousse! Mumsfilibabba!
Jag säger bara Marabou Polka... I like!
Här kommer recepet!
Polkapannacotta med vit choklad mousse
Polkapannacotta
10 st
5 dl grädde
200 gr hackad Marabou polka
3 gelatinblad
vit chokladmousse
50 gram vit choklad
2 dl grädde
1 ägg
Toppa med krossade polkagrisar
1. Lägg gelatinbladen i lite vatten i några minuter.
2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde. Slå det över chokladen och rör om tills det smält, krama ur gelatinet och lägg i.
3. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen och låt pannacottan stelna, 1-2 timmar.
4. Vispa grädden till chokladmoussen. Smält chokladen i vattenbad på svagvärme. Vispa ägget med elvisp.
5. Blanda ihop den smälta chokladen och ägget med grädden. Skeda upp på panacottan och ställ in i kylen.
6. Krossa polkagrisar och garnera på toppen.
7. Ställ kallt till servering!
Badtajm på altanen... Jösses vad gott att få svalka sig!
Oj så god den där moussen såg ut! Härliga bilder! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaMmm, vad gott! Det här ska jag absolut prova! Ha en fortsatt bra lördag!!
SvaraRaderaMmm....polka är ju så gott! Åt polkaglass i veckan. Mums! Har en polkachoklad i skåpet som jag inte testat ännu. Låter fantastiskt gott att göra panna cotta på den!
SvaraRaderaMen hallå! Det är ju 2 goda desserter i en. Låter kanon.
SvaraRaderaHärligt att kunna bada ute :-) Sötnos.
Den pannacottan ska vi absolut prova. Vi gör en mjölkchokladpannacotta som alltid gör stor succé, vi kan få riktigt sug efter den ibland...
SvaraRadera