lördag 22 maj 2010

Polkapannacotta med vit chokladmousse!

Idag skiner solen ikapp med alla människors leenden känns
det som. Varberg har fylls med massa solglada pingstfirare
och hela stan bubblade som om det redan var rena hög-
sommaren... Underbart!
Ikväll blir det grillning och till efterrätt har jag gjort
Polkapannacotta med vit chokladmousse! Mumsfilibabba!
Jag säger bara Marabou Polka... I like!
Här kommer recepet!

Polkapannacotta med vit choklad mousse

Polkapannacotta
10 st
5 dl grädde
200 gr hackad Marabou polka
3 gelatinblad

vit chokladmousse
50 gram vit choklad
2 dl grädde
1 ägg

Toppa med krossade polkagrisar

1. Lägg gelatinbladen i lite vatten i några minuter.
2. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde. Slå det över chokladen och rör om tills det smält, krama ur gelatinet och lägg i.
3. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen och låt pannacottan stelna, 1-2 timmar.
4. Vispa grädden till chokladmoussen. Smält chokladen i vattenbad på svagvärme. Vispa ägget med elvisp.
5. Blanda ihop den smälta chokladen och ägget med grädden. Skeda upp på panacottan och ställ in i kylen.
6. Krossa polkagrisar och garnera på toppen.
7. Ställ kallt till servering!


Barnvakterna försöker få plats under babygymmet.


Badtajm på altanen... Jösses vad gott att få svalka sig!

5 kommentarer:

  1. Oj så god den där moussen såg ut! Härliga bilder! Ha en fortsatt jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Mmm, vad gott! Det här ska jag absolut prova! Ha en fortsatt bra lördag!!

    SvaraRadera
  3. Mmm....polka är ju så gott! Åt polkaglass i veckan. Mums! Har en polkachoklad i skåpet som jag inte testat ännu. Låter fantastiskt gott att göra panna cotta på den!

    SvaraRadera
  4. Men hallå! Det är ju 2 goda desserter i en. Låter kanon.
    Härligt att kunna bada ute :-) Sötnos.

    SvaraRadera
  5. Den pannacottan ska vi absolut prova. Vi gör en mjölkchokladpannacotta som alltid gör stor succé, vi kan få riktigt sug efter den ibland...

    SvaraRadera