Äntligen fick vi till en grillning och det blev hos ingen mindre
än familjen Hägerström! Där bjöds på skaldjurstallrik till förrätt
och grillad entrecote med basilikapotatis och sallad till
huvudrätt, å så min polkapannacotta till dessert! Den fick
mer än gpdkänt måste jag bara tala om! Den var så god så
det slank ner till och med en extra i en tjejs mage...Så det
måtte vart ett riktigt bra betyg :-) Å som grädde på moset
blev det en rom och cola som Kasen lyckades blanda till
riktigt bra! Det kan krävas en hel del att få till de två så
viktiga ingredienser :-) Det är ju helt underbart
när man kan sitta ute hela kvällen och när man lunkar
hemåt framåt halv två, känns det inte ens särskilt kyligt!
Vet inte om det beror på vädret eller dryckerna vi fick i
oss :-) Men trevligt hade vi iallafall! Nu håller vi tummarna
för att vädret har kommit för att stanna, eller vad säger ni?
Här kommer ett gott tillbehör som passar till grillat eller om
man är många, Basilikapotatis!
Basilikapotatis
4-6 personer
1 kilo färsk potatis
1 kruka färsk basilika
1 dl grovt hackad bladpersilja
2 msk vittvinsvinäger
1,5 dl olivolja
1 dl grovriven parmesanost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
Koka potatis. Blanda samman alla övriga ingredienser.
Häll av vattnet när potatisen är mjuk, låt den svalna.
Tärna pottis en i grova bitar. Blanda potatisen med
vinegrätten. Kan serveras kall som ljummen!
Tack för tipset på potatissalladen. Borde kunna passa på buffébordet på vår stundande 40-årsskiva.
SvaraRaderaMin man som är rom&cola-tokig menar att det visst kräver sin specialist att få till en perfekt R&C...
Hej Remsan!
SvaraRaderaPotatissalladen har blivit nåt av en paradrätt här hemma, så den platsar helt klart på er 40-årsskiva! Vad roligt med fest, å få planera och fixa!
Det är ju halva festen :-) Vi får väl låta grabbarna tro att det är något väldigt speciellt att få till en R&C, fast vi egentligen hade gjort det lika bra själv:-) Kram på dig!