torsdag 10 juni 2010

Fru Bengtssons grilltillbehör!

För några år sedan bjöd Malin mig på salsa som hon hade gjort.
Den har komma i glömska fram till för några dagar sedan.
Jag minns att den var oerhört god till kyckling, men tror att
den funkar bra till det mesta... Mannen fick provsmaka en sked,
och hade nog i stort sett glufsat i sig hela burken om han hade
haft möjlighet. Det var tur jag fick stoppat honom, för den ska
sparas till helgens grillning... För det sägs ju att "efter
regn kommer solsken" å det tror jag skarpt på :)
Ha en mysig torsdag alla bloggläsare!

Ananas- och chilisalsa
6 personer

1/2 ananas
1 orange eller grön paprika
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk koriander
0,5 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 dl mango chutney0,5-1 msk chipotlepasta (chilipasta)
Peppar

Gör så här:
Skär ananasen i mindre bitar. Likaså paprikan. Hacka
rödlök, vitlök, och koriander. Blanda samman alla
ingredienser och låt stå och dra.


Picklad rödlök
6 personer

0,5 dl ättiksprit
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 röd chili
2-3 röd lökar
salt och peppar

Gör så här:
Blanda ättika, socker och vatten. Låt det koka upp.
Tillsätt 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt svalna.
Skiva röd löken i tunna skivor. Strimla chilin.
Blanda röd lök och chili och häll över vätskan och
låt den stå och dra till sig. Ju längre den får stå desto
bättre.

5 kommentarer:

  1. Den där picklade rödlöken låter ju smarrig. Vi brukar göra en rödlöksmarmelad som toppas med pepparrot och servera till grillat, så gott.

    SvaraRadera
  2. Hur länge håller sig rödlöken och salsan i kylen tror du? Om vi ska ha AW om två veckor när bör jag göra salsan och rödlöken?

    SvaraRadera
  3. Hur länge håller sig löken och salsan i kylen tror du? Om vi ska ha gäster om två veckor, när bör jag förbereda för bästa resultat? /Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cecilia!

      Den håller sig lätt i kylen i minst en vecka. Jag rekommenderar att du gör den några dagar innan. Lycka till! Kram Gourmetmorsan

      Radera